Deze foto van het gloednieuwe Laurentiuskruis is door de medewerker van het kraanbedrijf gemaakt op 65 meter hoogte.
Deze foto van het gloednieuwe Laurentiuskruis is door de medewerker van het kraanbedrijf gemaakt op 65 meter hoogte.

De getallen 65, 4925 en 5329 zeggen veel over Weesp in het afgelopen jaar

Ionica Smeets en Jan Beuving maakten in DWDD het Getal van het Jaar bekend. Wij volgen met het Weesper Getal van het Jaar.

WEESP De verkiezing van het Getal van het Jaar leidt tot het getal dat het jaar het beste samenvat en de leukste link heeft met 2018.

De jury koos voor 38,2, in graden Celsius de hoogste temperatuur gemeten in Nederland in de warme zomer van 2018. Onze redactie zette de cijferbril op en koos drie getallen uit die het jaar 2018 in Weesp het best samenvatten.

Sinds 7 november 2018 is de Laurentiustoren inclusief kruis weer 65 meter hoog. Voor wie is dat niet een van de hoogtepunten van het jaar? Daarmee is 65 ons eerste Getal van het Jaar.

Dan de werkzaamheden waar veel Weespers in het afgelopen jaar even voor moesten omrijden: de herinrichting van de Van Houtenlaan en Groeneweg. Een klus die wemelt van de cijfers (we schreven er in juli een pagina over vol). We kiezen voor het totaalplaatje en komen op 4925. Dat is het aantal vierkante meters aan nieuwe bestrating op deze 'As met Allure'.

Het derde Weesper Getal van het Jaar is 5329. Dat is het aantal mensen dat op woensdag 21 maart in het referendum over de toekomst van Weesp voor Amsterdam koos en daarmee een meerderheid vormde van 56,5%. Deze uitkomst sterkte onze gemeenteraad in haar besluit om eerst ambtelijk en daarna bestuurlijk op te gaan in Amsterdam.

4925 vierkante meter nieuwe bestrating.
5329 Weespers zeiden 'ja' tegen Amsterdam.