Het Erard Ensemble.
Het Erard Ensemble. Foto: Bas Uterwijk

Erard Ensemble zorgt voor Chopin, Dvorák en glühwein

WEESP Het Erard Ensemble start het nieuwe jaar met een romantisch glühweinconcert in de Van Houtenkerk. Geniet van muziek van Schumann, Chopin en Dvorák en toost op het nieuwe jaar met Kaya's heerlijke glühwein.

Het ensemble onderscheidt zich door het gebruik van historische instrumenten, waaronder een prachtige Erard concertvleugel uit 1851. De authentieke klank van deze instrumenten inspireert tot sprankelende interpretaties van het beroemde 19e-eeuwse kamermuziekrepertoire die de concerten van het Erard Ensemble geliefd maken bij een breed publiek.

Het Erard Ensemble is samengesteld uit leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Nederlands Kamer Orkest en bestaat uit Edward Janning (piano), Casper Bleumers (viool), Ásdis Valdimarsdóttir (altviool) en Jan Bastiaan Neven (cello). Het programma van het nieuwjaarsconcert omvat Drie Mazurka's van Frédérique Chopin, Pianotrio in G opus 110 van Robert Schumann en Pianokwartet in Es opus 87 van Antonin Dvorák.

Datum: zondag 13 januari 2019, 15.00 uur. Locatie: Van Houtenkerk aan de Oudegracht 69. De toegang bedraagt 20 euro, inclusief glaasje glühwein. Tickets via info@erard-ensemble.nl.

www.erard-ensemble.nl