Oriëntatieles voor kinderen.
Oriëntatieles voor kinderen. Foto: Marieke van Veen

Kennismaken met de Gooische Muziekschool

WEESP De Gooische Muziekschool heeft een nieuw onderkomen: Fort Ossenmarkt. Toch is de open dag op zaterdag 12 januari niet daar, maar in de bibliotheek aan de Oudegracht.

Van 13.00 tot 15.00 uur kunnen kinderen en volwassen in de bieb komen kennismaken met de docenten van de muziekschool. Er zijn instrumenten aanwezig om uit te proberen, zoals gitaar, viool, piano, drum, trompet, klarinet en saxofoon. Daarnaast treden om 13.30 uur de blokfluitleerlingen op.

Nieuwe lessen

In februari start er een nieuwe serie lessen voor kinderen uit groep 1 en 2: 'Uit Artis is een beer ontsnapt' (maandagmiddag 15.20 uur). Voor de viool en gitaar start de school in het nieuwe jaar met nieuwe groepslessen. In deze groepslessen krijgen kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd en kunde in groepjes van drie tot vijf kinderen les. Vanaf vrijdag 18 januari (16.00 uur) start de les instrumentale oriëntatie. Deze cursus is voor kinderen uit groep 4 tot en met 8 van de basisschool. Gedurende zes weken maken ze kennis met zes verschillende instrumenten. De viool, piano/keyboard, gitaar, saxofoon/klarinet, trompet/trombone en slagwerk zijn de instrumenten die aan bod komen. De lessen worden gegeven door vakdocenten. Voor de jeugdlessen is een financiële tegemoetkoming uit het Jeugdcultuurfonds mogelijk. Ook hierover is tijdens de open dag informatie te krijgen.

De Gooische Muziekschool heeft sinds afgelopen zomer een nieuwe leslocatie in het Fort aan de Ossenmarkt. Daarnaast zijn er nog de vertrouwde leslocaties op de van der Muelen-Vastwijkschool, basisschool de Terp en Bredeschool Kors Breijer. De muziekschool richt zich naast jongeren ook op de volwassenen. Speciaal hiervoor is de les 'Nooit te oud voor muziekles' ontwikkeld.