Veel rook, maar geen brand

WEESP Een verstopte schoorsteenpijp leidde vorige week donderdag in een woning aan de Waarschapsstraat tot de nodige rookontwikkeling.

Het was zo veel rook zelfs, dat buren de brandweer belden. De brandweer alarmeerde 'woningbrand' en kwam met diverse wagens te plaatse. Gelukkig was het euvel snel verholpen.


Bijvoet blijft, de verbouwing is boven

WEESP Op de hoek van de Achtergracht en Buitenveer zit al sinds mensenheugenis Bijvoet Sport, en dat blijft zo. Maar dat het er hier anders gaat uitzien is ook helder, want op de eerste verdieping komen vijf appartementen. Hier is onlangs door de familie Bijvoet, die eigenaar is van het pand, een vergunning aangevraagd.

Hans van der Pauw is eigenaar van Bijvoet Sport en is van plan dat nog lang te blijven. Vandaar dat hij het 'erg fijn' vindt dat hij kwijt kan dat de winkel gewoon blijft bestaan. Maar hij snapt de onrust. In deze krant staat een aanvraag voor de bouw van vijf appartementen op deze plek en menigeen trekt daar de conclusie uit dat dit ten koste zou kunnen gaan van de winkel. Maar het gaat alleen om de bovenverdieping, stelt Van der Pauw gerust. "Die ruimte beslaat de totale oppervlakte van de sportzaak en daar kunnen vijf appartementen worden gerealiseerd. Daarvoor is nu vergunning aangevraagd, niets meer, niets minder", licht Van der Pauw toe.


Ter Kuile in race 'politicus van het jaar'

WEESP Fractievoorzitter Saskia ter Kuile van D66 is genomineerd voor de titel politicus van 't jaar 2018 van de Gooi en Vechtstreek.

Naast Ter Kuile zijn er nog negen andere politici in deze regio genomineerd. "Natuurlijk ben ik verrast en ik vind het ook heel mooi, juist omdat het voor de politicus van het jaar van de Gooi en Vechtstreek is", reageert Ter Kuile. "Ik denk namelijk dat de stap die Weesp zet naar Amsterdam ook goed is voor de Gooi en Vechtstreek. Zo op de grens kunnen wij de verbindende partij zijn."