Van de lezers


Sociale huurwoning

Graag wil ik een aanvulling geven op het artikel in het Weesper Nieuws van 2 januari, dat het lang wachten blijft op een sociale huurwoning. Deze kop is helemaal juist, maar wordt in het artikel afgezwakt met de opmerking dat mensen slechts 3,2 jaar actief zoeken. Hierbij moet begrepen worden dat je bij aanbod van Woningnet kunt zien op welke plek in de wachtrij je staat als je reageert op die woning. De meeste mensen zullen niet reageren op een woning als er 50 of meer mensen boven je staan. Dit geeft aan dat mensen gemiddeld 3,2 jaar de hoop hebben dat er een kans van slagen is, voordat zij een woning vinden.
Ingrid van der Weijden

Parkeerplan

De gemeente overweegt parkeerfaciliteiten voor bezoekers van de binnenstad en haar bewoners te vergroten. Daartoe wordt naarstig naar plekken gezocht, locaties die het toch al zeer schaarse groen aan de rand van het centrum hoe dan ook zullen aantasten. Zou de gemeente, zo vraagt een logisch denkend mens zich af, (nog) niet op de hoogte zijn van het progressieve parkeerbeleid van een stad als bijvoorbeeld Amsterdam? Daar weet men al lang dat wanneer je 100 parkeerplekken creëert, je daarmee 200 auto's aantrekt, daar worden parkeervakken in en rond het centrum om die reden juist geschrapt. En dan kom je vanzelf op het nu al lange tijd braakliggende terrein naast de Albert Heijn aan de Achtergracht. De oplettende burger vraagt zich al jaren af wat daar de bedoeling van is. Hoe kon het gebeuren dat daar vooralsnog helemaal niets gebeurt? Zijn daar zaken bestuurlijk gezien wel goed afgehandeld, is de vraag. Was het niet mogelijk geweest om, toen destijds een sloopvergunning voor de bestaande bebouwing werd afgegeven, aan die vergunning een bindende herbouwplicht (met vastomlijnde beschrijving van die herbouw plus het noemen van een termijn) te verbinden? Kan een functionaris van de gemeente in compacte en begrijpelijke taal ondergetekende en andere verontruste/verontwaardigde burgers uitleggen waarom een groot gat gaapt op een plek waar al lang een flink aantal winkels en/of woningen…. plus royaal parkeerdek bòven, (en een dito parkeerfaciliteit ònder in de kelder) zouden kunnen zijn? En mocht blijken dat daar juridische blokkades aan ten grondslag liggen, had een professioneel en slagvaardig gemeentebestuur zich daar dan niet tegen hebben kunnen indekken?
Daan van den Wall Bake

Ook reageren op het nieuws? Mail dan je - beknopte - ingezonden brief naar redactie@weespernieuws.nl. De redactie kan ervoor kiezen de brief ter verduidelijking aan te passen, in te korten of zelfs niet te plaatsen.