Vanaf vrijdag opnieuw vrij zacht en wisselvallig

Na een zachte december is ook januari met zacht winterweer begonnen. Donderdag is het tijdelijk iets kouder. Het standvastige hogedrukgebied boven de Britse eilanden trekt zich echter terug. Vanaf vrijdag komt er dan ruim baan voor een licht meanderende westelijke stroming. Dat betekent een grotere kans op wisselvallig en voorlopig nog vrij zacht weer.

Donderdag en vrijdag

In de nacht naar donderdag vriest het licht, tot -2 graden. Overdag is het wisselend bewolkt met nu en dan zon. Er is een kleine kans op een bui. Het wordt 's middags 5 graden bij een matige noordenwind. Vrijdag neemt de bewolking verder toe, gevolgd door wat regen. Soms klaart het even op. De temperatuur stijgt naar 7 à 8 graden bij een matige noordwestenwind.

Het weekeinde

In het weekeinde overheerst in het algemeen de bewolking. In de loop van zaterdag gaat het enige tijd regenen. De westen- tot noordwestenwind trekt aan tot vrij krachtig. Ook zondag is het winderig en overwegend bewolkt met soms nog wat regen. De nachten verlopen vorstvrij met een minimum van circa 5 graden. Overdag schommelt de temperatuur rond de 8 graden.

Weetje

Het weer in 2018 was zeer opmerkelijk. Het was het op zes na droogste jaar met circa 590 mm neerslag tegen 830 mm normaal. Met een gemiddelde temperatuur van 11,3 graden was alleen 2014 met 11,7 graden nog warmer. Met 2.045 uren zon tegen 1.600 uren normaal was 2018 record zonnig. Het oude record van 2003 met 2.022 uren werd dus nog iets overschreden.