De informatieavond in november werd goed bezocht.
De informatieavond in november werd goed bezocht. Foto: Trudy Kroese

Diemen krijgt middelbare school

DIEMEN De Open Schoolgemeenschap Diemen (OSDiemen) houdt zaterdag 19 januari een open dag in Theater de Omval, van 11.00 tot 13.00 uur. Ouders kunnen hun kind die dag inschrijven voor de school.

OSDiemen start bij voldoende aanmeldingen aan het begin van het schooljaar 2019-2020 in een tijdelijke locatie in basisschool Het Atelier in Diemen-Zuid. Het is de bedoeling dat de school later een eigen gebouw krijgt. De beoogde plek hiervoor is de ruimte naast Sportcentrum Duran.

Het informatieformulier van OSDiemen kan worden gedownload via de website www.osdiemen.nl. Ouders die hun kinderen voor de school willen aanmelden dienen het aanmeldingsformulier VO dat zij hebben ontvangen van de basisschool, een kopie van het paspoort of de ID-kaart van de leerling en van de ouder(s)/verzorger(s) én een pasfoto met naam van het kind op de achterkant bij zich te hebben. Ouders uit Diemen en Duivendrecht kunnen hun kind van 19 januari tot en met 15 februari inschrijven voor de OSDiemen. Zij ontvangen uiterlijk 1 maart een bericht of hun kind is toegelaten (op tijd om nog mee te doen aan de Amsterdamse loting en matching, mocht het kind niet geplaatst kunnen worden op OSDiemen). Plaatsing hangt af van het schooladvies van de basisschool en de andere aanmeldingen. De OSDiemen wil een school zijn die een afspiegeling is van de leerlingen in Diemen en Duivendrecht en kiest daarom voor een verdeling over niveaus: 50% havo/vwo, 25% -vmbo-tl en 25% vmbo-b/k. Ouders van kinderen met een lichamelijke of psychische beperking, chronische ziekte of extra ondersteuningsbehoefte kunnen met de zorgcoördinator bespreken wat de mogelijkheden zijn.

www.osdiemen.nl