De burgemeester en de inwoners heffen het glas op het nieuwe jaar.
De burgemeester en de inwoners heffen het glas op het nieuwe jaar. Foto: André Verheul

'Wat meer oog en oor hebben voor elkaar'

WEESP In zijn nieuwjaarstoespraak keek burgemeester Bas Jan van Bochove traditioneel terug en vooruit. Hij zoomde in op de saamhorigheid binnen Weesp, maar ook op de tegenstellingen die er soms zijn. Wat betreft dat laatste deed hij nog een suggestie voor een goed voornemen.

"Laten we er samen een goed voornemen van maken om in de jaren die voor ons liggen, te beginnen in 2019, wat meer oog en oor te hebben voor andere standpunten en ideeën dan die van onszelf. We hoeven ze niet direct over te nemen, maar naar elkaar luisteren, écht naar elkaar luisteren, levert soms al meer op dan je vooraf verwacht", sprak Van Bochove afgelopen maandag.
Zowel de saamhorigheid die Weespers tonen, als de tegenstellingen die soms blijken, komen voort uit de gezamenlijke liefde voor de stad. Daarover sprak Van Bochove ook. Hij noemde het terugplaatsen van de torenspits, de spontane schaatswedstrijden op de bevroren Oude Gracht en evenementen als het Sluis- en Bruggenfeest, Weesp Gastvrij, Vechten op de Vecht, de Vechtloop, de triatlon en het Korenfestival ("dit lijstje is niet compleet") als bewijs dat het met de liefde voor de stad wel snor zit. "Die uit zich ook in de manier waarop u bereid bent om met ons mee te denken en mee te praten over uw leefomgeving."