Weesp zegt nee tegen Nashville-verklaring

WEESP Vrijdag 11 januari wappert de regenboogvlag van het Weesper stadhuis. Een reactie van de gemeente op de veelbesproken Nashville-verklaring.

Het vlagvertoon moet gezien worden als een proteststem, meldt wethouder Léon de Lange (D66), initiatiefnemer van deze actie. Hij roept ook andere instanties binnen en buiten Weesp op om het voorbeeld te volgen.

Ongeloof

In de van oorsprong Amerikaanse Nashville-verklaring worden onder meer homoseksualiteit en transgenderisme afgewezen. Afgelopen weekend verscheen er een Nederlandse vertaling, die door Nederlandse predikanten, voorgangers en politici is ondertekend. Tegelijkertijd ontstonden er ophef en een breed ongeloof over. Volgens de minister van Integratie wordt hiermee de klok teruggedraaid.

Dominee Weesp

Dominee Marije Hage van de protestantse Gemeente Weesp Driemond waarschuwt voor de Nashville-verklaring. Wat erin staat kan veel kwaad aanrichten bij (jonge) mensen, stelt ze.


Bakker Borsch is vertrokken naar Almere

WEESP Bakker Borsch is vertrokken uit winkelcentrum Hogeweij. Johan Borsch opent later deze maand een bakkerij in Almere.

Weespers kunnen evengoed bij hem blijven bestellen. In Almere komt namelijk ook geen fysieke winkel, de bakker gaat zijn waar online aanbieden. Wel biedt hij daar de mogelijkheid tot afhalen.

Online tijdperk

Het assortiment wordt uitgebreid, het bestelminimum gaat omlaag en de bezorgkosten worden minder, zo stelt Borsch via social media zijn klantenkring in Weesp gerust. De bakker laat weten deze stap te zetten vanwege het online tijdperk waarin we leven. Veel mensen vinden het desondanks jammer dat de winkel in Weesp sluit.

Leeg pand

Voor de ruimte die in winkelcentrum Hogeweij leegkomt, heeft zich volgens Borsch al een nieuwe ondernemer gemeld. Of dat weer een bakker is, is bij ons niet bekend.