De brandweer had het vuur snel onder controle.
De brandweer had het vuur snel onder controle. Foto: Bastiaan Miché

Brandstichting in Thais restaurant Hilversum

HILVERSUM De Politie Gooi en Vechtstreek is een onderzoek gestart naar de brand bij het Thaise restaurant Roeng Reang aan de Hilversumse Langestraat in de nacht van woensdag 9 januari op donderdag 10 januari. Brandstichting is nagenoeg zeker de oorzaak.

Een buurtbewoner had vlak voor het uitbreken van de brand glasgerinkel gehoord en belde het alarmnummer. De man zag vervolgens dat er een brandend voorwerp door de ruit van de deur werd gegooid. Daarna zag hij een scooter met twee personen wegrijden, aldus de politie.
De brandweer moest rond 3.00 uur in actie komen. Eenmaal ter plaatse bleek er brand te zijn bij de voordeur van het Thaise restaurant. De brandweer had het vuur dankzij de melding van de alerte buurtbewoner snel onder controle en wist zo erger te voorkomen. Niemand raakte gewond, maar er was wel wat schade.

De politie is op zoek naar informatie: bent u die nacht getuige geweest van dit incident of heeft u informatie die voor het onderzoek kan helpen, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Dat kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.