Eleonore en Kyra zijn de drijvende kracht achter Het Gooi On Stage.
Eleonore en Kyra zijn de drijvende kracht achter Het Gooi On Stage. Foto: Yvette de Vries

Het Gooi On Stage legt rode loper uit voor honderden leerlingen

NAARDEN Het Gooi On Stage, het beroepenfeest voor vmbo-leerlingen, maakt zich op voor de vierde editie.

"Het mooiste moment is als de leerlingen over de rode loper aan komen lopen", steekt Eleonore de Vette van wal. Samen met Kyra van Opijnen organiseert zij Het Gooi On Stage. Een evenement waar ruim achthonderd, meest tweede- en derdejaars, vmbo-leerlingen kunnen kennismaken met zo'n tweehonderd ondernemers en werkgevers uit de hele regio.
De vierde editie is dinsdag 19 maart in de Grote Kerk in Naarden. Een belangrijk moment voor de leerlingen tijdens hun opleiding, vinden de beide organisatoren. "We zien echt dat leerlingen zichzelf ontdekken en bezig zijn met hun ontplooiing", aldus Eleonore. Het event staat overigens niet op zichzelf. Er gaat een heel traject aan vooraf. Zo is er loopbaanoriëntatiebegeleiding, zijn er gesprekken met mentoren en moeten de leerlingen een paspoort van zichzelf maken met onder meer hun sterke en zwakke kanten. Daarnaast stellen ze een top vijf samen van ondernemers en werkgevers die ze tijdens Het Gooi On Stage willen spreken en maken ze een visitekaartje. Het doel is uiteindelijk dat de leerlingen beter inzicht krijgen in wat een beroep inhoudt en dat ze een goede keuze kunnen maken ten aanzien van bijvoorbeeld een vervolgopleiding.

Werkgevers en ondernemers die mee willen doen aan Het Gooi On Stage kunnen zich aanmelden via hetgooionstage.nl/aanmelden.