Afbeelding

Muider Roemer voor Bep en Jan Van Dijk

MUIDEN Dat Bep en Jan van Dijk de Muider Roemer verdienen, is wel duidelijk. Het echtpaar ontving de vrijwilligersprijs omdat ze zich al jaren belangeloos inzetten voor onder meer zieken, gehandicapten, de kerk en de wijk. Zelf vinden Bep en Jan wat ze doen helemaal niet zo bijzonder.

"Ze zijn echt altijd bereid om iedereen die hulp nodig heeft te helpen", deed Hans van der Steen, voorzitter van de Stadsraad Muiden, er nog een schepje bovenop, na alle mooie woorden van wijkwethouder Geert-Jan Hendriks en de overhandiging van de Muider Roemer. Het echtpaar reageerde blij verrast. Zelf vinden ze het niet zo bijzonder wat ze allemaal doen: "Dat doet toch iedereen, een ander helpen?"

Vooruitblikken

De bekendmaking vond plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Stadsraad Muiden in het Muizenfort. Zo'n 70 inwoners van Muiden waren aanwezig om samen het glas te heffen. Naast alle feestelijkheden blikte Van der Steen ook nog vooruit. Hij haakte in op de onderwerpen die voor 2019 op de agenda van de Stadsraad staan. Zo loopt er een petitie tegen het plaatsen van camera's op en rond de Groote Zeesluis. Die zal de Stadsraad naar verwachting in maart aanbieden aan het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Ook staat er nog een haalbaarheidsonderzoek naar de Binnenhaven op stapel.