Overal kastjes om auto's en fietsen te tellen

WEESP Er worden momenteel verspreid door heel Weesp verkeersmetingen gedaan.

Er liggen kabels met daaraan telkastjes op onder meer de Aetsveldselaan en de C.J. van Houtenlaan, maar ook op het wegdek van de Bouhuijstunnel. De apparatuur telt hoeveel verkeer er over de weg gaat. De verkeersmetingen moeten voor de gemeente een aantal verschillende verkeerssituaties in kaart brengen.


Stadelmaier maakt kans op 'Vrouw in de Media'-award

WEESP Loopbaancoach en auteur Vréneli Stadelmaier maakt kans op de 'Vrouw in de Media'-award. De Weespse is een van de genomineerden van de regio Noord-Holland.

De award wordt vergeven aan, zoals de naam al zegt, vrouwen die regelmatig in de media zijn. Vrouw in de Media en ZijSpreekt, de organisatoren van de awards, willen vrouwen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en willen redacties aanmoedigen om vrouwen vaker zichtbaar te maken. De nominaties worden gedaan door journalisten en via voordrachten door het publiek.

De award werd eerder gewonnen door onder meer Femke Halsema en Dafne Schippers. Stemmen kan tot 31 januari op www.vrouwindemedia.nl.


Afgedankte kerstboom wordt biomassa

WEESP Afgedankte kerstbomen worden gerecycled en verwerkt tot biomassa en/of bodemverbeteraars, zoals groencompost. Dat laat de GAD weten.

Daarom is het belangrijk dat alleen de bomen worden aangeboden aan de ophalers, dus zonder plastic pot, houten kruis of versiering. De kerstboomophalers van de GAD maakten afgelopen week hun eerste ronde door de regio. Komende week komt de kerstboomwagen nog een keer langs. Weespers die van hun kerstboom af willen moeten die vrijdag voor 7.30 uur aan de weg hebben liggen of staan. De boom zelf naar de gemeentewerf brengen kan ook.