Het eerste nummer van WeesperNieuws Extra Magazine verschijnt nog deze maand.
Het eerste nummer van WeesperNieuws Extra Magazine verschijnt nog deze maand.

Een blad waarmee je lekker lang over Weesp kunt lezen

Na de onlineversie van WeesperNieuws Extra komt er nu ook een gedrukte variant: de mooiste Weesper verhalen in een fraai magazine. Gratis voor abonnees.

WEESP Toen we in oktober overstapten op onze nieuwe formule, wisten we maar al te goed dat het wennen zou worden. Onze mooie, langere en extra verhalen zijn alleen online te lezen - en alleen voor abonnees. Gelukkig wennen onze lezers snel, groeit het aantal abonnees dagelijks en krijgen we van hen veel positieve reacties. Toch missen veel abonnees 'het papier'. Een maandelijks magazine is daarop ons antwoord.

Een klein lezersonderzoek onder de eerste abonnees gaf ons belangrijke inzichten. Wat we erg fijn vonden om terug te horen, is dat in grote lijnen de verhalen op WeesperNieuws Extra veelal in de smaak vallen, dat de frequentie voor de meesten goed is en dat de prijs het waard is. Een opmerking die meer dan eens terugkwam is dat ondanks de prettige lay-out het lezen van papier toch gemist wordt. Hoe digitaal de wereld om ons heen inmiddels al is, het onlinelezen van de langere achtergrondartikelen, interviews en portretten is en blijft voor veel mensen wennen, zo leerden we de afgelopen drie maanden.

40 pagina's dik

Het leidde tot de ontwikkeling van een maandelijks magazine, waarin een selectie van de Extra-artikelen staat afgedrukt. Liefst 40 pagina's dik, goed leesbaar, mooie fotografie, volop afwisseling en allemaal mooie verhalen uit Weesp. Kortom, een blad waarmee je op de bank of straks in de tuin lekker lang over Weesp en de Weespers kunt lezen.

Het magazine is onderdeel van het abonnement. Dus wie abonnee is van WeesperNieuws Extra kan online elke dag alles lezen én krijgt eens per maand de mooiste verhalen nog eens in een magazine thuisbezorgd. De huidige abonnees krijgen daarom binnenkort een mail met de vraag hun adresgegevens op te geven.

Ideale kennismaking

Gratis voor abonnees, ook los verkrijgbaar in de winkel

Het magazine is voor onze redactie bovendien een prachtig middel om te laten zien wat we allemaal in huis hebben, welke mooie verhalen er in Weesp schuil gaan en wat je dus mist als je geen toegang hebt tot WeesperNieuws Extra. Ideaal dus voor wie op deze manier kennis wil maken met WeesperNieuws Extra. Het magazine is in diverse Weesper winkels te koop voor € 6,50. Een maandabonnement op WeesperNieuws Extra (online + magazine) is overigens voordeliger: € 5,50. Aanmelden kan op onze website.

Het eerste nummer

Het eerste nummer verschijnt nog deze maand. Er staan liefst vier portretten in. Theo van Amsterdam vertelt hoe het hem vergaat sinds de overdracht van zijn winkel, Jaap van Deurzen blikt terug op zijn carrière als tv-verslaggever, Lars Boom legt uit hoe hij al die succesvolle scenario's schrijft en Cees van Vliet laat zien wat hij met de Laurentiuskerk van plan is en waarom. Daarnaast onze verhalen over het nieuwe paviljoen bij Fort Uitermeer, de biologische boerderij De Groene Griffioen, het kapitaal van het Burgerweeshuis en de handleiding die Gijs van Dalfsen schreef om de avonturier in ons wakker te maken.