Afbeelding
Foto: Brian Elings

Maurice Wijnen

Theatershow- en televisiemaker. Weesper sinds 2015. Woont met vriend Ronald en hond Toto in het Weespergilde. Is 48 jaar.

Welk boek lees je momenteel?
"De autobiografie van Michelle Obama. Ik heb het bijna uit. Ik dacht dat het misschien een vrouwenboek zou zijn, maar het is erg interessant. Ze beschrijft hierin onder meer hoe het voor haar was om als hardwerkende moeder 'opeens' presidentsvrouw te zijn. Ik bewonder Barack en Michelle beiden enorm en vraag me dan af hoe Melania Trump het ervaart, die ook nog eens naast zo'n idioot moet lopen."

Als jij de burgemeester was?
"Dan zou ik voor watertoeristen de mogelijkheden om de stad beter te leren kennen vergroten. Bijvoorbeeld door in de Kom een VVV-punt te maken. Er komen veel passanten langs in de zomer, die zouden gestimuleerd moeten worden om hier aan wal te stappen. We moeten Weesp ook weer niet té populair maken, geen bussen vol Japanners. Maar deel plattegrondjes uit met kortingsbonnen, dat is goed voor de middenstand. En ik zou de terrasregels versoepelen: hoe meer terrasjes hoe beter."

De mooiste plek van Weesp?
"Als we met ons bootje bij Toeters & bellen de Vecht op gaan en dan rechtsaf slaan. Het uitzicht op het fort, de Lange Vechtbrug en de huizen aan de Hoogstraat, daar word ik heel gelukkig van. Net een levende ansichtkaart."

Welk nieuws houdt je bezig?
"Hoe nieuwbouwwijk de Weespersluis zich ontwikkelt. Ik ben er laatst op een zondagmiddag eens naartoe gereden. Er moet nog veel gebeuren, maar de eerste mensen wonen er al. Ik vind de bouwstijl heel aantrekkelijk. Niet alle nieuwbouwwijken zijn mooi, maar dit is een goed voorbeeld van hoe het ook kan."

Een uitgebreid portret van Maurice Wijnen staat in WeesperNieuwsExtra van afgelopen zaterdag.