Jeroen Pek (rechts) komt met zijn nieuwe project naar Weesp.
Jeroen Pek (rechts) komt met zijn nieuwe project naar Weesp.

Het nieuwste jazzavontuur van fluitist Jeroen Pek

WEESP Kort geleden werd jazzfluitist Jeroen Pek door U-Jazz uitgenodigd om een concert te verzorgen met musici waar hij niet eerder mee gespeeld had. Gezien Peks reputatie kon men verwachten dat hij zou komen met een line-up met een sterk internationaal accent. Dat werd zo'n bijzondere samenwerking dat de mannen nu vaker samen optreden. Zondag 27 januari staan ze in Plofhuis 7.

Het kwartet bestaat uit musici met een stevige 'trackrecord' in binnen- en buitenland, die bovendien hun sporen als componist en bandleider ruimschoots verdiend hebben. Een gemeenschappelijke noemer die al langer bestaat, is dat deze 'makers' uitkomen op het Nederlandse jazzlabel Zennez Records.

Door zijn powerplay, virtuositeit, groot palet aan dynamiek en een volstrekt eigen geluid is Jeroen Pek internationaal een van de meest toonaangevende jazzfluitisten van nu. Hij tourde met zeer uiteenlopende projecten door Europa, Noord Afrika en de USA en produceerde een stevige lijst cd’s. Pek is tweemaal genomineerd voor de compositieprijs van het prestigieuze Thelonious Monk Institute of Jazz in Washington D.C. Pianist/componist Christian Doepke is geboren in München en woont sinds 2006 in Amsterdam. Hij staat te boek als een elegant spelende pianist met een sterke, soepele en soulvolle groove. Bassist Joris Teepe opereert al jaren vanuit Amsterdam en New York en heeft daarmee een enorm netwerk aan musici van naam opgebouwd. Geboren in Jacksonville, Florida vertrok drummer Owen Hart Jr. in 1997 naar New York en werd percussionist bij de Urban Bush Woman. Dit bleek een springplank voor een internationale loopbaan. In 2001 werd hij drumdocent aan het Gronings conservatorium.

Toegang € 10,-. Kaarten bestellen via voorverkoop@plofhuis7.nl.