Tenlastelegging: wapenbezit en openlijke geweldpleging.
Tenlastelegging: wapenbezit en openlijke geweldpleging.

Verdacht van nepliquidatie

WEESP Een 21-jarige Weesper wordt als medeverdachte beschouwd van een nepliquidatie. De 'moordaanslag' van hem op een Zwolse rapper blijkt in scène gezet, zo concludeert het Openbaar Ministerie.

Gemaskerd en bewapend werkten de Weesper en een andere verdachte in augustus hun slachtoffer vlak voor zijn woning in Zwolle tegen de grond, zo meldt RTV Oost. Eén van hen loste zelfs een schot, maar de rapper overleefde het: het wapen deed het niet. De zaak werd gefilmd door beveiligingscamera's aan het huis van de rapper. De Weesper werd dezelfde avond aangehouden. Na maanden verbrak hij onlangs zijn stilzwijgen en legde een verklaring af toen hij hoorde dat hij mogelijk voor jaren achter de tralies zou verdwijnen. Hij biechtte op dat de hele zaak een toneelstukje was. Hij belde zelfs de andere verdachte, die nog voortvluchtig was. Die legde een aansluitende verklaring af. Volgens het OM bewijst dat, samen met op mobiele telefoons gevonden berichten, dat de moordaanslag inderdaad nep was.
Volgens het bericht van RTV Oost was het allemaal een plan van de rapper. Het wapen kwam van hem, hij haalde de kogels eruit en deed zijn handlangers voor hoe het doorgeladen moest worden, zodat de camerabeelden het goed zouden vastleggen. Het neefje van de rapper moest opdraaien voor de moordaanslag. Hij was net vervroegd vrijgelaten voor de moord op zijn vader, de oom van de rapper. De rapper was daar gefrustreerd over.

De nepschutters wordt wapenbezit en openlijke geweldpleging ten laste gelegd. De rechtbank doet daar over twee weken uitspraak over. Het OM onderzoekt ondertussen hoe de rapper vervolgd kan worden. Het hele verhaal heeft veel onrust veroorzaakt in zijn omgeving, zo meldt RTV Oost.