Onderdeel twee van de driekamp: (bijna) 40 kilometer fietsen.
Onderdeel twee van de driekamp: (bijna) 40 kilometer fietsen. Foto: Fleurance Hagen

Honderd aanmeldingen triatlon in één dag

WEESP Tegen de Weesper triatlonvirus is geen griepprik bestand. De inschrijving voor de 30e editie van de WeesperNieuws Triatlon, op zondag 8 september, was nog niet geopend of de aanmeldingen begonnen alweer epidemische proporties aan te nemen.

De inschrijving voor de 1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen startte afgelopen vrijdag. Na één dag hadden al meer dan honderd triatleten zich aangemeld. Toen we gisteren checkten, liep de teller al naar de tweehonderd. Ongeveer 40% van de inschrijvingen komt uit Weesp, in totaal is 20% van het deelnemersveld vrouw. Maar dat kan allemaal nog verschuiven, want aanmelden voor deze leukste triatlon van Nederland kan nog tot en met 29 maart. Er is plaats voor twee startgroepen met elk 200 atleten. Vorig jaar waren er 513 aanmeldingen, waarvan er overigens maar 366 ook echt van start gingen. 'Zien, doet kopen' geldt al jaren bij de WeesperNieuws Triatlon. De deelnemers trekken op zo'n dag als een reizend sportcircus door de enthousiaste binnenstad, waarbij er altijd weer sportievelingen langs de kant staan die zich heilig voornemen: volgend jaar doe ik ook mee. Ook nieuwe inwoners van de stad weten dit evenement al volop te vinden. Het mooie is: zij hoeven niet bang te zijn voor een eventuele loting. De belangstelling kan namelijk zo groot worden dat niet iedereen kan meedoen. In dat geval hebben alle inwoners van Weesp voorrang - en zijn de inschrijvers uit andere dorpen en steden aangewezen op een gunstige loting.
Het WeesperNieuws is al weer vele jaren de trotse hoofdsponsor van dit mooie evenement. De organisatie wordt, al vele jaren, gedaan door een enthousiaste groep vrijwilligers onder aanvoering van Willem Hilders, Ria Bosma, Coen Klercq en vele anderen.

Inschrijven? Www.weespernieuwstriatlon.nl.