Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.
Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Vriend Jan is saxofonist Jan Kooper. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

Zwanger

Jan: "Met Jan…"
Stefan: "Hé Jan! Hoe …"
Jan: "Wacht even Stefan, ik ben nu getuige, op deze 21ste januari 2019, van een schitterend moment: het vriest, het zonnetje schijnt licht en ik zie vanuit mijn raam hoe de Laurentiuskerk onnavolgbaar langzaam haar sluiers afwerpt. Of nog mooier, de toren wordt voorzichtig van haar lingerie van staal en hout ontdaan. Mooi aan het begin van dit nieuwe jaar het besef dat langzaam veel boeiender is en dan ook nog op het ritme van de vernieuwde klok."
Stefan: "Spannend… Voor jou is de toren een vrouw?"
Jan: "Ja, voor mij wel! Maar wat wilde jij zeggen?"
Stefan: "Nou, mijn neef Tijn (21) en zijn vriendin Amber (19) zijn naar het eiland Lesbos geweest om daar vluchtelingen te helpen die onder werkelijk mensonterende toestanden in kampen eigenlijk nauwelijks leven. Daar waren ook heel veel zwerfhonden en één van die honden liep de hele tijd met hen mee. Het was liefde op het eerste gezicht. Van beide kanten! Het hondje wilden ze hoe dan ook redden en meenemen naar Nederland. De Griekse dierendokter zorgde voor de emigratiepapieren. Maar het hondje bleek zwanger. En nu een week geleden is hier, in het veilige Weesp, het hondje bevallen van acht puppy's… Acht!!!"
Jan: "Geweldig verhaal, ik las het op het WeesperNieuws."
Stefan: "Wat ik nou zo mooi vind: een van die puppy's woog te weinig en ze waren bang dat die het niet zou redden. Toen ging die mooie Griekse moeder een tijdje met haar rug naar de ander puppy's liggen om die ene extra bij te voeren - en nu is het gewicht weer goed. Hoe mooi en hoe hoopvol is dat! Het lijkt me helemaal prachtig als die puppy's allemaal een veilige plek vinden in Weesp. Dus Jan… jij wilde toch altijd al een hondje ?"
Jan: "Ehm… ho wacht, ik heb even een wisselgesprek."
Stefan: "…oké…" (paar minuten wachten)
Jan: "Sorry Stefan, Anne belde: vliezen van een vriendin zijn gebroken, we scheuren haar nu per direct naar het ziekenhuis!"
Stefan: "Nee, ja, natuurlijk, jeetje, sterkte…!"
Jan: "Heel spannend, ik bel later!"

Dit gesprek wordt vervolgd. Het hele verhaal van Amber en Tijn is terug te lezen op WeesperNieuws.nl/Extra