De voetballers van het G-team met rechtsachter trainer Dick de Graaf.
De voetballers van het G-team met rechtsachter trainer Dick de Graaf. Foto: Bob Awick

'De G-voetballers trainen serieus'

BUSSUM Het was koud en nat vorige week woensdagavond, maar de voetballers van het G-team hadden daar weinig last van en trainden vol overgave bij voetbalclub SDO.

Suzanne (36) is de enige vrouw in het elftal. "Mijn teamgenoten zeggen voor de grap tegen me: 'Tijdens de trainingen en wedstrijden moet je echt je vrouwtje kunnen staan' en dan bedoelen ze dat ik goed moet kunnen verdedigen en dat kan ik ook. Het trainen met de mannen vind ik geweldig. Ik ben sinds een half jaar lid. Ik vind de trainingen van Dick heel fijn, want hij leert ons om samen goed te voetballen. Zaterdag speel ik mijn eerste wedstrijd voor SDO en dat vind ik heel spannend. Ooit ben ik begonnen bij FC Weesp. Ik woon in Weesp en Frank woont daar ook." Frank (31) is blij dat Suzanne bij het team speelt. "Zij is een verdediger, wat ik ook ben, en we doen het goed als team. Ik vind het altijd heel gezellig, zowel op de woensdagavond tijdens de training als op de zaterdag als we een wedstrijd spelen."

Dick de Graaf is al vijftien jaar de trainer. Hij en Danny Hommersom, die al ruim 24 jaar het SDO G-team begeleidt, gaan altijd mee met de wedstrijden. Tijdens een wedstrijd spelen er zeven voetballers en een keeper op een half veld. Dick geniet van de band die hij heeft met de spelers. "Ze zijn altijd enthousiast en dankbaar. Tijdens de training zijn ze heel serieus aan het voetballen en ik speel altijd met ze mee. Iedereen maakt ook altijd een doelpunt en soms help ik ze daarmee. In 't Gooi zijn nog maar twee voetbalclubs met G-voetbal. Dat zijn voetbalvereniging NVC uit Naarden en wij en daarom hebben we ook spelers uit Hilversum, Laren, Weesp en Huizen."
Heb je belangstelling, stuur dan een mail naar SDO, secretarisbestuur@sdobussum.nl, of naar Dick: degraaf45@ziggo.nl.