Fysio's nemen samen praktijk over

WEESP De vier fysiotherapeuten van FysioAetsveld zijn nu ook eigenaar van de praktijk. Zij hebben de praktijk begin deze maand overgenomen van Willem van Lindenberg.

FysioAetsveld aan het Kooimancentrum is hiermee een maatschap geworden, bestaande uit fysiotherapeuten Diet Pot en Roy Hek, kinderfysiotherapeut Jolien Meijer en manueel therapeut Esther Bergmeijer. "We zijn met zijn vieren een heel divers en enthousiast team, dat graag actief participeert binnen de gezondheidszorg in Weesp", zo laten de nieuwe praktijkeigenaren weten. De fysiotherapiepraktijk was eerst van Henry van Hal. Diet Pot werkte hier toen ook al en heeft dus twee overnames meegemaakt.


In de kraag gevat tijdens inbraak

WEESP Agenten hebben vorige week woensdag twee Weespers op heterdaad betrapt bij een woninginbraak in Naarden. Het gaat om twee mannen van 23 jaar.

Een buurtbewoonster zag 's avonds een van de verdachten op het dak van een schuur lopen. Ze vertrouwde het niet en belde het alarmnummer. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen ze twee mannen wegrennen. Na een korte achtervolging konden ze worden gepakt. Een speurhond wist de agenten ook nog te leiden naar een handschoen en een breekijzer die in de buurt lagen. De zaak is in onderzoek.


Havo Vechtstede blijft excellent

WEESP Het Vechtstede College heeft het predicaat 'Excellente school' voor de havo-tak geprolongeerd tot 2021.

De school mag dit label voeren vanwege de specifieke havo-benadering en havo-didactiek. "Deze benadering zorgt voor zeer hoge opstroomcijfers (leerlingen groeien boven het basisschooladvies uit) en een goede aansluiting op het hbo-onderwijs. Tegelijkertijd waardeert de commissie de goede sfeer, de gemotiveerde leerlingen en de gerichtheid op innovatie", laat het Vechtstede College weten.