Veel animo voor woningen jongeren

WEESP Voor jongerenwoningen aan de Sinnigvelderstraat en Waarschapsstraat is enorme belangstelling.

Een enquête onder belangstellenden, uitgevoerd door gebiedsontwikkelaar BPD, bevestigt wat iedereen op z'n klompen kon aanvoelen. Het grootste deel van de 248 respondenten is twintig jaar. BPD realiseert op en rond het terrein van de voormalige Jan Woudsmaschool 88 woningen, waaronder 66 in het betaalbare segment (huurprijs € 414 of koopprijs € 140.000). Minimaal vijftig daarvan zijn bedoeld voor jongeren tot en met 23 jaar uit Weesp. Uit de enquête blijkt een voorkeur voor wonen in een appartement, met een aparte slaapkamer. Het aantal jongeren dat wil huren, is iets groter dan het aantal jongeren dat wil kopen. Dit leidt ertoe dat in ieder geval minimaal veertig woningen in het huursegment gerealiseerd worden, zo meldt de gemeente. Het bouwplan krijgt de naam 'De Weesperschool'.

Wethouder Vos is in zijn nopjes: "Het is voor Weesper jongeren lastig om in Weesp geschikte woonruimte te vinden als ze het ouderlijk huis verlaten. Fijn dat er mede door dit project voor deze groep ook betere kansen op de woningmarkt komen." De woningen kunnen op zijn vroegst medio 2021 klaar zijn, maar een eventuele bezwaarprocedure (bijvoorbeeld vanwege de omstreden bebouwing van een plantsoen - zie het artikel hiernaast) kan vertraging opleveren.


PlusBus in race voor 'Help Nederland vooruit'

WEESP PlusBus Weesp maakt kans op financiële steun van de ING. De Weesper organisatie is in onze regio een van de vijf genomineerden voor de verkiezing 'Help Nederland vooruit'.

Met de campagne ondersteunt de bank lokale initiatieven. Alle inwoners van Nederland, ook mensen die elders bankieren, kunnen tot 10 februari hun stem uitbrengen via helpnederlandvooruit.nl.

Om de deelnamekosten zo laag mogelijk te houden, is de organisatie op zoek naar financiële ondersteuning. Vandaar ook de aanmelding bij helpnederlandvooruit.nl.