Inloop gemeente nu ook in de avond

WEESP Om tegemoet te komen aan de mensen die overdag geen tijd hebben, gaat de gemeente Weesp haar inloopavonden nu ook 's avonds houden. Het eerstvolgende avondspreekuur is maandag 11 februari om 18.30 uur in de bibliotheek.

De inloopspreekuren zijn bedoeld voor Weespers die de gemeente iets te melden hebben. Dat kunnen klachten zijn, maar ook vragen en ideeën. Er zijn ook een wijkagent en een medewerker van Ymere aanwezig. De spreekuren zijn in het leven geroepen toen bleek dat een deel van de bezoekers van de wijkpanels deze avonden als klachtenuurtje beschouwde. Na een succesvolle pilot in Buurtkamer de Kastanje in de wijk Noord-West, kreeg ook het centrum een eigen inloopspreekuur in de bibliotheek. De spreekuren zijn tweewekelijks. In februari is er op maandag de 11e een avondspreekuur in de bibliotheek en op de 26e een middagspreekuur in de Kastanje. Alle inwoners van Weesp zijn welkom, ook bewoners van andere wijken.


Zoutbakken met strooizout in het centrum

WEESP Zelf je straatje schoonhouden bij sneeuw en ijzel is nu wat makkelijker gemaakt. De gemeente heeft vorige week op diverse plaatsen in het centrum zoutbakken geplaatst met strooizout.

Hiermee kunnen winkeliers en bewoners zelf gladheid op de stoep bestrijden. De gemeente houdt de hoofdroutes begaanbaar. Bij een voorspelling van gladheid wordt door de strooiploeg van de gemeente preventief gestrooid op de doorgaande routes. Dit gebeurt vaak nog voordat de ochtendspits begint. De gemeente strooit niet op stoepen, voetpaden en binnenwegen in de wijken. Aan bewoners en ondernemers de opdracht om hun eigen stoep sneeuwvrij te maken door de sneeuw op te ruimen en/of zout te strooien. Daarvoor kon bij de gemeente een tijdje geleden al gratis een emmertje strooizout worden opgehaald. Nu is ieder moment strooizout te halen uit de zoutbakken. De groene bakken zijn te vinden aan de Groeneweg ter hoogte van Oversingel, op de Nieuwstad bij de tandartspraktijk, op de Slijkstraatbrug, in de Nieuwstraat ter hoogte van de bloemenwinkel en aan de Hoogstraat op de hoek met de Slijkstraat.