Reizigers met beperking makkelijker bus in en uit

WEESP In het toewerken naar een inclusieve samenleving - een samenleving waaraan mensen met een beperking volwaardig kunnen deelnemen - is zelfstandig kunnen reizen een belangrijke onderdeel. Daarom gaat de gemeente Weesp de bushokjes onder handen nemen.

Verkeerswethouder Leon de Lange laat weten dat Weesp van de provincie subsidie heeft gekregen om de bushaltes in Weesp beter toegankelijk te maken voor mensen met een fysieke beperking. "In het realiseren van een inclusieve samenleving heeft ook de lokale overheid een rol. Zelfstandig kunnen reizen is belangrijk. Het busvervoer wordt weliswaar verzorgd door vervoersbedrijven zoals Connexxion, maar de op- en uitstapplaatsen vallen onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Niet alle haltes zijn op dit moment goed geschikt voor mensen met een beperking. Die moeten bijvoorbeeld beter toegankelijk gemaakt worden en we kijken ook of we de hoogte tussen de straat en de businstap kunnen verkleinen."


Celstraf voor nepliquidatie

WEESP Een 21-jarige Weesper is veroordeeld tot 137 dagen celstraf voor zijn aandeel in een nepliquidatie.

Samen met een 24-jarige Groninger zette hij vorig jaar een moordaanslag op een Zwolse rapper in scène voor een bewakingscamera. De beelden wekten sterk de indruk dat er een man van dichtbij werd neergeschoten. Het eindspel van dit bizarre masterplan was om deze moordaanslag in de schoenen te schuiven van een neef van de rapper. Zover kwam het niet. De Weesper werd snel na het incident aangehouden. Hij hield lang zijn kaken op elkaar, maar toen hij meende dat zijn stilzwijgen zijn positie geen goed deed, vertelde hij hoe het zat. De rechter sprak hem en zijn kompaan vrij van poging tot moord, maar veroordeelde beiden wel voor wapenbezit en openlijke geweldpleging, zo meldt RTV Oost. Het OM onderzoekt of ze de rapper kan vervolgen voor het doen van een valse aangifte. Temeer omdat de hele toestand in Zwolle veel onrust heeft veroorzaakt. De vriendin en kinderen van de rapper waren getuige van het voorval en raakten daardoor behoorlijk van slag.