Karin Bloemen opende het Theaterpand aan de Flevolaan in 2017 op muzikale wijze.
Karin Bloemen opende het Theaterpand aan de Flevolaan in 2017 op muzikale wijze. Foto: André Verheul

Meer muziek in het Theaterpand

WEESP Theaterpand Weesp zet de muziek aan. Er komen vier muzikale avonden, elk met een ander thema. Als het publiek deze avonden leuk vindt, komen ze vaker.

Op vrijdag 22 maart is de eerste: de 40+-dancenight. Een good old discoavondje dus met hits uit de 60's, 70's en 80's. Op zondag 24 maart is er livejazz. Onder leiding van Rutger van Hoorn en Nathaniël van Veenen zingt Sharon Carlin Doelwijt Billy Holiday en Nancy Wilson. Een vrolijke aanloop naar Koningsdag (fans van Bauer en Hazes, laat je horen...!) is de Hollandse Avond op vrijdag 26 april. Op de hopelijk zwoele 6e juli, een zaterdag, is er de Salsa Night. Met voorafgaand een workshop voor wie de salsa nog niet in de heupen heeft. Deze vier muzikale avonden zijn het gevolg van een onderzoekje onder bezoekers van het Theaterpand, dus als het goed is, moet er veel animo voor zijn. "Ik noem het proefballonnen", zegt Sara Kroos.

Meer suggesties

Voor haar theater aan de Flevolaan wil ze graag nog meer suggesties van Weespers horen. "We zijn er voor de mensen, dus horen we graag van hen: wat mis je nog in ons theater? Waar wil je op het gebied van theater en muziek nou graag naartoe in je eigen stadje? Ik vind het altijd heel leuk om mails met suggesties te ontvangen (info@zone1380.nl). We beantwoorden ze allemaal."
Sara gaat in het Theaterpand hoe dan ook meer met muziek doen. Denk aan voorstellingen als die van Jacqueline Govaert (de zangeres van Krezip) in het afgelopen seizoen. Zo doet Ellen ten Damme komende maand al een try-out in Weesp (reeds uitverkocht). Ook Henk Poort komt zijn nieuwe voorstelling (levensverhalen met muziek) in Weesp spelen. Het programma voor het nieuwe seizoen wordt binnenkort bekend.

Sara Kroos knipoogt naar de vroegere POC. Lees het interview op WeesperNieuws Extra.