Daniëlle Corbach (links) en Meta Smit-Nagel voor hun nieuwe zaak.
Daniëlle Corbach (links) en Meta Smit-Nagel voor hun nieuwe zaak.

Terwijl de haarverf van Daan intrekt, verzorgt Meta je voeten

WEESP Daniëlle Corbach en Meta Smit-Nagel hebben hun droom waargemaakt met kapperszaak Knippen bij Daan! en pedicurepraktijk De Nagelsmit.

door Astrid Maas

'We zijn zeven jaar geleden begonnen als zzp'er bij een kappers- en pedicurepraktijk in Weesp΅, aldus kapster Daniëlle, oftewel Daan. "We hadden meteen een klik en werden, ook naast ons werk, vriendinnen. Het pand aan de Breedstraat 12 kwam toevallig op ons pad en toen hebben we besloten om samen te gaan werken. Daar zijn we heel trots op. Afgelopen zaterdag was de feestelijke opening met vrienden en klanten."

De pedicurepraktijk zit in een mooie, aparte ruimte achter in de zaak. Meta vertelt dat ze alles doet op het gebied van voeten. "Ik help klanten om van hun eelt af te komen door het weg te snijden, frezen of vijlen. Ook knip ik teennagels, vooral voor oudere vrouwen en mannen. Dit komt in mijn praktijk het meeste voor en doe ik ook als deelbehandeling voor mensen die minder te besteden hebben. Ik lak ook teennagels met gewone nagellak of gellak en dan wordt de bovenkant van je nagels gepolijst en krijgen ze een mooie glans. Je nagels krijgen hun originele kleur terug, want na verloop van tijd verkleuren je nagels. Natuurlijk kun je ook langskomen als je last hebt van een ingroeiende teennagel of eeltpitten. Een eeltpit, ook wel likdoorn genoemd, kan pijnlijk zijn tussen je tenen of onder je voet. Als ik de likdoorn verwijder, is meteen de pijn weg en dat geeft veel voldoening. Ook geef ik ontspannende voetmassages."

In het pand zaten eerst een pedicure en een opticien. Daniëlle: "Maar veel oudere klanten kennen het nog van vroeger toen hier een snoepwinkel zat. We hebben het in een paar weken verbouwd en het is helemaal naar onze wens. Bij mij kunnen dames, heren en kinderen langskomen voor knippen en föhnen. Maar ook voor het kleuren van je haar, highlights, permanent en extensions. Ik zit al dertig jaar in het kappersvak en ben een allroundkapster met veel passie en kan altijd goed advies geven. Ik vind het een geweldig beroep waarin je veel kunt betekenen voor klanten." Meta en Daniëlle vertellen dat er ook veel klanten voor een 'combi-afspraak' komen. "Bij ons vorige werk zagen we dat het populair was. Als ik het haar gekleurd heb met verf, moet het een half uur intrekken. In die tussentijd kun je bij Meta terecht voor een behandeling of voetmassage. Zo word je tijd goed benut."

Je kunt een afspraak maken door te bellen of appen, maar je kunt ook binnenlopen aan de Breedstraat 12 en als er plek is, word je geholpen. Knippen bij Daan is bereikbaar op 06-41996780, het nummer van De Nagelsmit is 06-39572678.

Afgelopen zaterdag was de feestelijke opening met vrienden en klanten