Hans Burggraaff is huisarts, voorzitter van CDA Weesp en oud-voorzitter Oranjevereniging. Volgende week op deze plek: blogster Nora Schenk.
Hans Burggraaff is huisarts, voorzitter van CDA Weesp en oud-voorzitter Oranjevereniging. Volgende week op deze plek: blogster Nora Schenk.

Het Biljartlaken

Een oplettende lezer wees mij op het bestaan van het Sinnigvelderplantsoen en het Sinnigvelderplantsoentje. Dit zou verwarrend zijn… vooral voor het stadsbestuur! Deze lezer heeft kennelijk niet zo'n hoge dunk van onze collegepartijen. Voor buurtbewoners is het duidelijk: met het Sinnigvelderplantsoentje wordt het 50 jaar bestaande strookje groen bedoeld waar de Gemeenschapspolderflat op uitkijkt. Deze groenstrook mag van het stadsbestuur bebouwd worden. En… het blijft natuurlijk niet bij dit stukje groen alleen. Allerlei fraaie groene en duurzame prietpraat is verzonnen om dit Sinnigveldergroen te mogen omtoveren in steen. Met de verkiezingen voor de deur zou dat zomaar een stemadvies kunnen opleveren! Het comité tegen de bebouwing denkt hier vast over na. Om verwarring bij ons stadsbestuur te voorkomen, wil ik graag een prijsvraag uitschrijven: Wie bedenkt de meest originele naam voor het Sinnigvelderplantsoentje? Reacties per e-meeuw naar h.b.burggraaff@gmail.com of per postduif naar de huisartspraktijk. Twee namen zijn genoemd: De groene postzegel en Het Biljartlaken. Er zijn vast nog meer leuke namen te bedenken. De winnaar ontvangt een klein prijsje en... veel roem! Doe ook mee! Of geef een stem aan één van deze twee namen. Dit stadsbestuur meent dus een plantsoen te mogen bebouwen met de toverwoorden 'groen', 'duurzaam' en 'jongeren'? Lezers meldden mij daar anders over te denken: jongeren worden hier misbruikt voor politieke doeleinden. Trouwens... waarom alleen jongeren? Er zijn toch ook veel andere woningzoekende eenpersoonshuishoudens? Daarnaast… ombouwen van bestaande panden is toch veel groener? Bebouwing van een plantsoen is onnodig en overbodig. Want… in Weesp zijn er voor ombouw veel mogelijkheden. Elke lezer kent wel een geschikt pand: aan de Bloemendalerweg, het Van Houten Industriepark, de Aetsveldseweg, de Amstellandlaan, het Domein, in de buurt van het spoor en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ons vooruitziende stadsbestuur heeft daarvoor vast al panden aangekocht. De letters WS uit onze vlag komen over een paar jaar te staan op de eerste Weesper studentenflat met de naam de Weesper Student! Let maar op. Maar... voorlopig blijft ook in Weesp gelden: veel beloven, weinig geven, maakt een flatgebouw van wat een biljartlaken had moeten zijn gebleven.