Aanhoudend wisselvallig, soms veel wind

Na de onwerkelijke voorjaarswarmte eind februari is het weer met maart op de kalender drastisch veranderd. Smaakmaker is nu een stevige westelijke luchtstroming. Die stroming fungeert als glijbaan voor depressies met fronten die geregeld voor gevulde regenmeters zorgen met soms veel wind. De maximum temperatuur is vrijwel normaal voor begin maart.

Donderdag en vrijdag

Donderdag is het half tot zwaar bewolkt met een vrij grote kans op nu en dan regen. Daarbij waait er een krachtige zuidwestenwind. Het wordt circa 10 graden. Vrijdag is het wisselend bewolkt met iets meer ruimte voor wat zonneschijn maar ook kans op enkele buien. De naar west ruimende wind neemt iets in kracht af. Het wordt in de middag zo'n 8 à 9 graden.

Het weekeinde

Het zeer onbestendige weer houdt aan. Zowel zaterdag als zondag is het overwegend bewolkt met regenachtige perioden. Tussendoor klaart het nu en dan op. De westenwind blijft voelbaar aanwezig. Op beide dagen kan de wind soms aanzwellen tot hard of stormachtig. Met die wind en de bewolking is de kans op nachtvorst klein. Overdag wordt het 9 à 10 graden.

Weetje

De wintermaand februari leek dit jaar meer op een lentemaand. Met een gemiddelde van 6.1 graden tegen 3.3 graden normaal, staat de maand 9e op de lijst van zachtste februarimaanden. Nummer 1 staat februari 1990 met 7.6 graden. Februari was ook de op twee na zonnigste met 137 zonuren tegen 86 normaal. Nummer 1 blijft de koude februari van 2018 met 159 zonuren.