Inhaalslag kinderopvang, maar hoe?

WEESP De gemeente, de projectontwikkelaars van Weespersluis, de kinderdagverblijven zelf: in Weesp wordt ineens koortsachtig gezocht naar nieuwe mogelijkheden voor kinderopvang.

Weesp vormt geen uitzondering op de wachtlijsten bij de kinderopvang. Met de nieuwbouwwijk Weespersluis in aanbouw wordt de druk nog groter. De ruimte voor kinderopvang in deze wijk wordt volgens de huidige planning opgeleverd in 2024. Veel te laat, vinden 230 bezorgde ouders en kopers van een woning in Weespersluis. Zij tekenden een petitie. De initiatiefnemers gaan verder als actiegroep om de urgentie van het probleem nog maar eens te onderstrepen en de betrokken partijen tot actie te manen. Wethouder Astrid Heijstee (WSP) zegt met betrokkenen in gesprek te zijn over snelle oplossingen. Daarbij moet worden gedacht aan een tijdelijke locatie voor kinderopvang. Dat blijkt om allerlei redenen veel makkelijker gezegd dan gedaan. De ontwikkelaars van Weespersluis proberen de ruimte voor kinderopvang een jaar eerder gereed te hebben.
De actiegroep bekritiseert het feit dat er nu pas aan kinderopvang wordt gedacht. Volgens de wethouder en de projectdirecteur van Weespersluis is dat een verkeerde voorstelling van zaken. Zij wijzen erop dat de economie, en daarmee de behoefte aan kinderdagopvang, veel sneller is aangetrokken dan iedereen kon voorspellen.

Volg deze kwestie op de voet via WeesperNieuws Extra