Spetterende Road- en Fashionshow door de binnenstad.
Spetterende Road- en Fashionshow door de binnenstad.

Waanzinnig Weesper Weekend met wijn en fashion

WEESP Weesp ontwaakt met het Waanzinnig Weesper Weekend. De lente is overal voelbaar, de zon wordt warmer en de dagen zijn weer langer doordat het langer licht is. Reden genoeg voor een feestje en om met elkaar van de binnenstad te genieten.

En hoe! De Weesper winkeliers pakken uit. Van een mooie wijnroute langs wijnlokalen en proeverijen op vrijdagavond tot en met een spetterende Road- en Fashionshow op zondagmiddag. Elke laatste weekend van de maand is het koopweekend, wat de Weesper binnenstad van vrijdagavond tot en met zondag extra gezellig maakt. Dat het Waanzinnige Weesper Weekend groots aangepakt wordt, laat zich raden door de inzet van de vele winkels. Op vrijdagavond 29 maart van 18.00 tot 21.00 uur is er de Wijnroute, waar maar liefst 27 winkels aan meedoen. Zondag 31 maart van 13.00 tot 16.00 uur is de Mode Roadshow met maar liefst 21 deelnemende winkels.

Wijn vraagt om proeven en dat kan dit weekend dan ook volop. Bij het begin van de route krijgt iedereen een gegraveerd glas en een routekaart. De winkels hebben rode en witte wijn die geleverd zijn door ondernemers Petit Clos, Overmars, Pronk Juweel en Gall & Gall van de Achtergracht. Graag hoort de organisatie welke wijn het lekkerste en het beste is. Dat wordt aan het einde van de avond ook nog eens feestelijk beloond! Uit de groep van de populairste wijn wordt een winnaar getrokken die met een mooie doos van de betreffende wijn naar huis gaat.

Fashion vraagt om gezien te worden en dat hebben ze dit weekend ook begrepen! Op zondagmiddag trekt een bonte, vrolijke stoet door het centrum. Op elke locatie wordt de loper uitgerold en kan het publiek plaatsnemen op stoeltjes, waarna de show begint. Er doen een heleboel winkels mee, niet alleen kledingwinkels, dus er worden ook producten geshowd. Deze show wordt aan elkaar gepraat door René Wielings en zijn assistentes.

Het entreebewijs voor de Wijnroute is vanaf vandaag te koop voor 12,50 euro bij Petit Clos aan de Nieuwstraat 62A, Overmars aan de Binnenveer 5 en Pronk Juweel aan de Slijkstraat 26 en dient contant te worden betaald. Op de dag zelf moet het entreebewijs ingeleverd worden bij Nieuwstad 12, de voormalige Weesper Boekhandel, voor een gegraveerd wijnglas en een routekaartje. Je kunt dan bij zes winkels wijn proeven. Dit feest is mogelijk gemaakt door een enthousiaste groep vrijwilligers en winkeliers.