Nora is tekstschrijver, blogger op milesandmore.nl en social media junk. “Een dag geen wifi is een dag niet geleefd.” Volgende week op deze plek: Stefan Stasse en Jan Kooper.
Nora is tekstschrijver, blogger op milesandmore.nl en social media junk. “Een dag geen wifi is een dag niet geleefd.” Volgende week op deze plek: Stefan Stasse en Jan Kooper.

Fiets kwijt

De volgende situatie komt je misschien bekend voor: je fietst keihard naar het station in Weesp om je trein nog nét te kunnen halen. Eenmaal aangekomen op het station rij je fullspeed naar de fietsenstalling, om er vervolgens achter te komen dat er nul - ik herhaal NUL - plek is om je fiets te stallen. Wat zijn je opties? Als eerste: accepteer dat je je trein waarschijnlijk niet gaat halen. Geloof me, dit bespaart je een hoop stress en geeft je net even iets meer tijd om over een oplossing voor je fiets na te denken.

Wat ik dan soms doe, is stapvoets rondjes fietsen om de fietsenstalling. In de hoop dat er misschien net iemand z'n fiets weghaalt zodat ik mijn fiets op zijn plek kan zetten. Maar de ervaring leert: dit kan lang duren. En toevallig ben ik ongeduldig van aard. Dus dan is er optie nummer twee: plaats creëren. Als ik een piepklein plekje zie waar mijn fiets realistisch gezien nooit tussen past, dan probeer ik de plek iets groter te maken. Achterwiel van fiets links een beetje opzij, zelfde voor fiets rechts: en dan soepel mijn eigen fiets ertussen manoeuvreren. Vaak levert dat weer andere problemen op, zoals een nogal ver uitstekend achterwiel en geen mogelijkheid om m'n fiets ergens aan vast te maken. In situaties van echte haast neem ik dit voor lief. Fingers crossed en op hoop van zegen dat er niemand langskomt die precies MIJN fiets wil stelen tussen al die honderden fietsen.

Er zullen nu mensen zijn die roepen: 'Waarom zet je je fiets niet in de betaalde fietsenstalling?' Goed punt. Ik heb dat nog nooit gedaan. Maar ik ga dit in overweging nemen voor de toekomst.

Voor nu heb ik namelijk een derde – en tot nu toe beste – optie voor mijn fiets: ik parkeer 'm ergens anders op het Stationsplein. Ik weet dat dit niet mag, daarom hier mijn excuses voor de anti-fietsen-parkeren-buiten-de-stalling-brigade. Ik heb heus goede wil! Maar ik moet toch echt die trein halen. En dus m'n fiets kwijt.