Wethouder: niks geheimzinnig aan bouwplan schoolterrein

WEESP "Het gaat om veel meer dan alleen groen", stelt wethouder John Vos (WSP) over het bouwplan voor de Waarschapsstraat en Sinnigvelderstraat.

Ontwikkelaar BPD wil op en rond het terrein van de voormalige Jan Woudsmaschool 88 woningen bouwen: appartementen en vergelijkbare woningen die uitermate geschikt en betaalbaar zouden zijn voor jongeren. De koopwoningen maximaal 140.000 euro, de huurprijzen niet hoger dan 418 euro per maand. Vos wijst daar nadrukkelijk op in onze wekelijkse podcast met B en W, waar het bouwplan onderwerp van gesprek is. Hij reageert daarmee op de felle protesten uit de buurt tegen een deel van dit bouwplan. Namelijk het appartementencomplex dat ingetekend staat op het huidige plantsoen langs de Sinnigvelderstraat. De buurt wil dat stuk groen houden. Volgens de wethouder behoort het plantsoen van begin af aan tot het te bebouwen gebied. De raad heeft dat in 2017 vastgesteld en hij voert dat nu uit, zo stelt hij.

Niet uitgenodigd

Dat is niet het enige pijnpunt. Een deel van de buurt (dat dicht bij het plantsoen woont) is niet uitgenodigd bij de eerste planpresentatie aan de buurt. De gemeente gaf die onhandige fout toe. "Per abuis en uiteraard niet met kwade opzet." Volgens Vos zijn alle bewoners daarna snel in de gelegenheid gesteld hun informatieachterstand in te lopen. Bij het fanatieke deel van de buurtbewoners gaat dat er niet in. Zij spreken van 'spelletjes spelen' en beschuldigen betrokken partijen van 'pure misleiding'. De wethouder wijst dat van de hand. "Er volgt een normale bestemmingsplanprocedure en daarin kan iedereen nog zijn zegje doen."

Beluister de podcast op weespernieuws.nl.