Na afloop een appel in plaats van een kroket.
Na afloop een appel in plaats van een kroket. Foto: Bastiaan Tuenter

Buurtsportcoaches en supermarkten delen fruit uit

WEESP De buurtsportcoaches van Versa Welzijn zijn samen met de filiaalmanagers van supermarkten Deen en Albert Heijn Weesp met een sympathieke fruitactie gestart.

Het hele jaar door gaan er goedgevulde fruitkisten rond op de verschillende sportverenigingen in Weesp. Het leuke aan deze actie is dat het fruit gratis wordt aangeboden en het voor iedereen te pakken is. Zo kunnen (jeugd)leden voor of na een wedstrijd op een gezonde manier hun trek stillen, maar spelers van de tegenpartij en toeschouwers zijn ook welkom om een stuk fruit uit te kiezen.

Gezonder eten

Afgelopen zaterdag hebben buurtsportcoaches Ingmar Kolbrink en Bastiaan Tuenter de eerste fruitkisten afgeleverd, onder meer bij FC Weesp (zie foto). Zij willen met dit initiatief gezonder eten stimuleren. "Het enthousiasme op de verenigingen was groot. Bij aankomst hingen de eerste kinderen al om de
kisten heen om fruit te pakken", vertelt buurtsportcoach Bastiaan. De aanwezige ouders lieten weten blij te zijn met de actie. "Wat een
leuk initiatief!", kreeg de buurtsportcoach te horen.

Aandacht voor aanbod

Na een snelle foto met de kinderen werden de kisten op een prominente plek in de sportkantine geplaatst. Met de fruitactie laten de supermarkten in Weesp zien mee te willen denken over hoe het snackaanbod bij sportverenigingen gezonder kan. De filiaalmanagers van Deen en Albert Heijn hoefden dan ook niet lang na te denken over deze vorm van sponsoring. Voor de buurtsportcoaches is de fruitactie ook een mogelijkheid om het sport- en beweegaanbod in Weesp onder de aandacht te brengen. Zij willen graag laten zien dat Versa Welzijn voor jong en oud activiteiten opzet.