Het 'Fantastisch Muziekproject' in de Van Houtenkerk.
Het 'Fantastisch Muziekproject' in de Van Houtenkerk. Foto: Ingrid Voet

In jeugdfonds zit nog voldoende geld voor wie muziek wil maken

WEESP Op het Jeugdfonds voor Sport en Cultuur zou vaker een beroep gedaan mogen worden. Die oproep doet wethouder Léon de Lange richting Weespers met een laag inkomen.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met een laag inkomen toch lid kunnen worden van een sportclub, of aan dans, muziek, beeldende kunst, theater of iets anders creatiefs kunnen doen.
De opmerking kwam naar voren in onze podcast 'De Collegekamer' die deze week vooral over muziek ging. De wethouder van D66 studeerde klassiek slagwerk aan het conservatorium. Met een gevoel van trots beleefde hij eerder deze maand de afsluiting van het 'Fantastisch Muziekproject' in de Van Houtenkerk. Een muziekproject voor basisschoolleerlingen, mogelijk gemaakt uit de nalatenschap van de voormalige muziekvereniging Jubal en ingevuld door de docenten van de Gooische Muziekschool en de basisscholen. "Het muziekonderwijs is de laatste jaren overal in Nederland afgenomen. Dat is jammer. Het is heel belangrijk dat het meer op de agenda komt. Gelukkig hebben we in Nederland een koningin die er heel actief mee bezig is om muziekonderwijs weer meer in de klas te krijgen. Dan is het ongelofelijk bijzonder om te zien dat hier in Weesp alle kinderen meedoen aan het muziekproject van Jubal en de Gooise Muziekschool", aldus de wethouder. Om vervolgens ouders op het hart te drukken hun kinderen met muziekinstrumenten te laten kennismaken en dus - als dat nodig mocht zijn - een beroep te doen op het jeugdfonds (www.weesp.nl/jeugdfonds).
Niet ieder kind hoeft het conservatorium te halen: "Plezier is het belangrijkste. En dat is wat muziek je geeft."

Beluister het gesprek met de wethouder op weespernieuws.nl.