Verrast door sluiting Theaterpand

WEESP Niemand zag aankomen dat Theaterpand Weesp de deuren gaat sluiten. Ook aan de escaperoom en theaterschool Zone 1380 komt op 1 juli een abrupt einde, hoewel er voor de theaterschool nog naar een alternatief wordt gezocht.

Op hetzelfde moment dat in Parijs de Notre Dame in de brand stond, bracht Theaterpand Weesp het bericht naar buiten dat het theater, de theaterschool en de escaperoom per 1 juli gaan sluiten. Omdat, zo stond er in de verklaring, de afgelopen maanden duidelijk is geworden dat de locatie aan de Flevolaan niet meer voldoet. "Door nieuwe eisen van de brandweer en gemeente en een vereiste grote verbouwing om het theater te behouden, is onze locatie ongeschikt gebleken."
Wethouder Léon de Lange (D66) van Cultuur reageerde nog diezelfde avond. Hij was totaal verrast. "Onlangs ben ik nog op werkbezoek geweest bij het Theaterpand en hebben we het daar onder andere over de veelbelovende toekomst gehad en de prachtige initiatieven die ze in het Theaterpand hebben. Vanuit het Theaterpand heb ik geen signalen gehad dat het niet goed zou gaan en juist daardoor ben ik dan ook zeer verrast door dit plotselinge nieuws. Nadat ik het persbericht vanavond las heb ik de mensen achter het Theaterpand direct een bericht gestuurd met een uitnodiging voor een gesprek om te horen wat er precies speelt."

Vervolg op pagina 5