Karin Bloemen opende het Theaterpand aan de Flevolaan.
Karin Bloemen opende het Theaterpand aan de Flevolaan.

Reacties sluiting Theaterpand: 'zeer verrast' en 'eeuwig zonde'

vervolg van de voorpagina

Op Facebook stroomden de reacties binnen, zowel bij het Theaterpand als bij het WeesperNieuws. De mensen zijn zeer verrast en vinden het jammer, vreselijk en eeuwig zonde. "Wat een verdrietig bericht! De theaterschool is geweldig! Veel prachtige voorstellingen mogen zien. En er is zoveel energie en passie ingestoken door jullie. Sterkte." En: "Dit is echt een heel triest bericht, het was zo'n mooie culturele toevoeging voor Weesp."

Het theater en de theaterschool zijn het initiatief van Daniƫlle Meyer en Sara Kroos. Ze begonnen zeven jaar geleden aan de Herengracht. Het werd meteen een groot succes. Het werd algemeen erkend als een verrijking van de stad en deze krant riep beiden uit tot de Weespers van het Jaar 2014. Twee jaar geleden werd een groter pand aan de Flevolaan (op het bedrijventerrein) betrokken. Er kwam een escaperoom bij. Aan de Flevolaan beschikt het theater over 90 stoelen en een foyer. In het afgelopen seizoen waren er bijna 100 voorstellingen. In een interview met deze krant keek Sara Kroos anderhalve maand geleden met veel plezier uit naar het nieuwe seizoen in haar 'pandje'. Ze wilde uitgroeien naar een cultureel centrum en deed een oproep voor suggesties voor nieuwe activiteiten. Het duidt erop dat de problemen iets van de laatste weken zijn. "In vijf weken tijd kantelde alles", reageert Daniƫlle Meyer. Ze geeft een nadere toelichting op onze website.

Doorstart theaterschool?

Ook voor de theaterschool Zone 1380 waren nieuwe cursussen aangekondigd en nieuwe (bekende) docenten aangetrokken. Voor de leerlingen probeert men een doorstart te bedenken. Er is een oproep gedaan voor een geschikte locatie.