Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale

WEESP De Vrijwilligerscentrale van Versa Welzijn heeft deze week de volgende vacatures:

Chauffeur op de PlusBus

Wie vindt het leuk om met een aantal ouderen en een begeleider op stap te gaan met oudere mensen? De uitjes kunnen gaan naar een museum, tuincentrum etc. Je wordt in overleg ingepland. Er is een pool beschikbaar van chauffeurs. Voor deze pool zoeken wij uitbreiding. Het is gezellig en dankbaar werk. Je dient minimaal twee keer per maand beschikbaar te zijn. Organisatie: PlusBus Weesp.

Begeleider Vluchtelingenwerk Weesp

Opstarten hulp aan nieuwe cliënten in Weesp en Muiden, contacten met diverse instanties. Daarna cliënten helpen zelfredzaam te worden in Nederlandse samenleving. Organisatie: Vluchtelingenwerk Weesp.

Buurtbuschauffeur Weesp-Vreeland

Houd je van contact met mensen, vind je service bieden leuk, ben je gastvrij en rijd je graag? En lijkt het je leuk om samen met meerdere vrijwilligers personenvervoer te verzorgen voor inwoners uit de eigen omgeving? Wordt dan chauffeur op de buurtbus. Het vervoer wordt uitgevoerd met een minibus die bestuurd moet worden met een rijbewijs B. Organisatie: Buurtbusvereniging Weesp – Vreeland.

Coördinator Taalcafé
Muiden

Bibliotheek Muiden is in februari 2018 gestart met een Taalcafé. Gezelligheid en motivatie staan voorop: de deelnemers komen naar het Taalcafé om op een prettige manier Nederlands te oefenen. Dit kan in gesprek, met spelletjes, boeken en tijdschriften. Taken zullen onder andere zijn: het geheel in goede banen leiden, de deelnemers indelen naar niveau, het instrueren van de vrijwilligers, het maken van een programma in overleg met de vestigingscoördinator, vrijwilligers en anderen die willen meedenken. Heb je affiniteit met de doelgroep anderstaligen en enige vaardigheden in het begeleiden van mensen, dan is dit een leuke vrijwilligersbaan. Organisatie: Bibliotheek Gooi en meer

Taalmaatje Digi&Taalhuis voor Weesp

Als Taalmaatje vanuit Digi&Taalhuis Gooise bibliotheken ondersteun je een inwoner van Weesp met de taal. Je hebt affiniteit met de doelgroep en taal en vindt het leuk om iemand de Nederlandse taal beter te laten beheersen. Soms oefen je uit een krant, soms met behulp van de computer, soms ga je samen op pad, maar dat bepalen jullie zelf. De deelnemers zijn inburgeraars of zijn al ingeburgerd en zoeken een taalmaatje. Je begeleidt 1 deelnemer en maakt zelf met elkaar afspraken over frequentie, duur en locatie. Het Digi&Taalhuis ondersteunt bij het matchen en afspraken maken. Iedereen is van harte welkom, maar wij zijn dringend op zoek naar vrouwelijke vrijwilligers. Organisatie: DigiTaalhuis Gooi.

Belangstelling? Bezoek het vrijwilligersspreekuur, elke dinsdag om 13.30 uur in Papelaan 99.