Hoogerlust groeit uit tot zorglandgoed.
Hoogerlust groeit uit tot zorglandgoed.

Open dag zorglandgoed Hoogerlust

MUIDEN Bij zorgboerderij Hoogerlust, op de rand van Weesp en Muiden, wordt een heel zorglandgoed gerealiseerd. Zaterdag is er een open dag.

Wie over de Weesperweg rijdt, heeft vast het enorme ei zien staan bij het zorglandgoed. 'Kom kippen kijken' staat erop. Dat kan in de nieuwe rondeelstal bij de boerderij, waarin ook de boerderijwinkel gevestigd is. Het zorglandgoed wordt nog verder uitgebreid. De tuinen van volkstuinvereniging de Vechtoever zijn er al te vinden. Op het terrein staat de Vechthoeve, ook bekend als het 'Pippi Langkoushuis'. Eigenaar KNSF Vastgoed wil een restaurant in het pand openen. De buitenkant is helemaal opnieuw in de verf gezet, de glas-in-loodramen zijn terug en houtsnijwerk is waar nodig gerepareerd. Binnen wordt nog hard gewerkt. Tot slot komen er naast het Pippi Langkoushuis twee boerderijgebouwen met ieder 20 woonzorgeenheden voor mensen met dementie.

Het zorglandgoed opent de komende tijd vaker de deuren om de vorderingen te laten zien. Zaterdag 20 april zijn de poorten tussen 10.00 en 16.00 uur open. Er zijn versnaperingen verkrijgbaar, de boerderijwinkel is open en er zijn kinderactiviteiten en een kleine markt. Parkeren kan op het terrein bij de kantine van de tuindersvereniging aan de Weesperweg.