Wethouder kijkt naar meer parkeerplek voor fietsen

WEESP Verkeerswethouder Léon de Lange wil snel komen met een praktisch plan van aanpak voor het fietsparkeren. Dat vertelde hij aan de gemeenteraad.

De behoefte aan fietsparkeerplekken wordt steeds groter in Weesp. Bij het NS-station is het probleem het grootst, zo komt naar voren uit de recente fietsknelpuntenkaart van GroenLinks. De fietsenstalling bij het station is weliswaar groot, maar toch structureel onvoldoende toereikend. De D66-wethouder is nu met ProRail in gesprek over een concreet plan voor uitbreiding van de stalling aan de Leeuwenveldzijde van het station. Hij zegde toe om de uitbreiding aan de centrumzijde nog meer onder de aandacht van ProRail te brengen.
Het CDA drong er bij de wethouder op aan om ook op andere plekken in Weesp het uitdijende fietsparkeerprobleem te lijf te gaan. Zoals rond de Laurentiuskerk, waar na de transformatie een toeloop wordt verwacht.
GroenLinks stelde voor ook een fietsnorm vast te stellen. "Zodat het aantal fietsparkeerplekken meegroeit met het aantal Weespers." Ook dat laat de wethouder uitzoeken. Amsterdam hanteert ook een fietsparkeernorm. Daar moet bijvoorbeeld rond een restaurant in het centrum plaats zijn voor minstens 20 fietsen.