De sterren van de hemel zullen ze zingen, beloven de City Singers.
De sterren van de hemel zullen ze zingen, beloven de City Singers.

City Singers zingen sterren van de hemel in 'City of Stars'

WEESP The City Singers, het huiskoor van theater de City of Wesopa, staat volgend weekend twee keer op het podium van 'hun' theater aan de Herengracht.

Het huiskoor van de City of Wesopa bestaat 29 jaar en treedt door het jaar heen vaker op. Het jaarlijkse optreden in het eigen theater is voor de koorleden echter wel het hoogtepunt van het zangseizoen. Er is dan ook hard gewerkt om niet alleen de zangstukken in te studeren, maar ook om de muziek, kleding, choreografie en decor goed op elkaar af te stemmen.

Op het programma staan nummers van Nederlandse bodem, chansons over de liefde, dromen over sterren, wensen over oud zijn, het verleden en de toekomst: het staat allemaal in de sterren geschreven. Een echt The City Singersconcert om je op te verheugen. Het repertoire zal jong tot oud aanspreken. 'City of Stars', uit de filmmusical 'La La Land' zit daar natuurlijk bij, maar ook 'I'll Be There For You' van the Rembrandts, 'Nooit meer een morgen' van Marco Borsato, 'Penny Lane' van de Beatles en nog veel meer.

Dirigent van The City Singers is sinds september 2017 Johan van der Zwet. Hij heeft ervaring met popkoren en musicals en heeft ook veel gewerkt met kinderen. Een nieuwe dirigent betekent vaak ook een andere klank. Dat zal hoorbaar zijn in 'The City of Stars'. Pianist Ango Hofmans, gitarist Jasper Lagemaat, percussionist Louise Dijkman en Erik Bervaes op mondharmonica zullen het koor begeleiden.

De voorstelling 'City of Stars' wordt vrijdag 10 mei en zaterdag 11 mei opgevoerd in theater de City of Wesopa; aanvang beide dagen om 20.00 uur. De kaartverkoop is al gestart. Kaarten zijn te bestellen via thecitysingers.nl en wesopa.nl.