Het 3,5 km-punt langs het kanaal.
Het 3,5 km-punt langs het kanaal. Foto: Ingrid Voet

Hardlopen op gemarkeerd en autoluw parcours rond polder

WEESP 'Start' staat er groot op de stoep van de Ossenmarkt geschilderd. Het is het begin van een nieuwe gemarkeerde hardloopronde in Weesp. Maar mogelijk voor menigeen ook de start van een hardloopambitie.

Vanaf de Ossenmarkt is het ruim 500 meter naar de Bouhuijstunnel. Dat is om op te warmen. Het hardlooprondje zelf begint bij het Leeuwenveld en bestrijkt een wijde ronde om de Bloemendalerpolder. Het parcours is precies 10 kilometer lang. Onderweg staan op elke 200 meter (streepjes) en 500 meter (nummers) afstandsmarkeringen. Ideaal voor intervaltraining of als je wilt weten wanneer je moet omkeren om terug te gaan.

Vechtloop

De gemarkeerde hardloopronde is een initiatief van de Stichting Vechtloop en de Trim- en Trainingsgroep Weesp, zo legt wethouder Astrid Heijstee (WSP) uit in onze wekelijkse podcast. "Het belangrijkste is dat de route geen autowegen kruist", zegt de wethouder. "En we hebben het wel steeds over hardlopen, maar je kunt het rondje natuurlijk ook wandelen."
Op 12 mei is de officiƫle opening die gepaard gaat met een ochtendloop, waarbij alle hardlopers uit Weesp en omgeving welkom zijn. De loop start om 9.30 uur met een warming-up bij Fort Ossenmarkt. Daarna lopen alle sporters onder begeleiding van ervaren looptrainers de route. Iedereen kan in zijn eigen tempo lopen en onderweg een praatje maken met andere lopers of informeren naar tips bij de trainers. De route eindigt bij De Schalkse waar koffie en thee klaarstaan. Aanmelden voor deze loop kan op www.vechtloop.nl/opening.

De Vechtloop is op zondag 30 juni. Eerst is er nog de Geinloop in Driemond op 19 mei.