In de ogen van de Stichting Bewonersbelangen Weesp dendert het college met de terrassennota als een olifant door de porseleinkast.
In de ogen van de Stichting Bewonersbelangen Weesp dendert het college met de terrassennota als een olifant door de porseleinkast.

Beleid over terrassen blijft leiden tot verhitte discussies

Een ding is zeker: over terrassen worden we het in Weesp niet eens.

WEESP De discussie over het terrassenbeleid is in Weesp zo grillig als het huidige lenteweer. Ook nu het college van B en W, na een nieuwe participatieronde, voor de vierde keer met een terrassennota naar de gemeenteraad stapt, zijn de tegenstrijdige belangen niet verdwenen.

B en W willen in samenspraak met ondernemers, bewoners en gemeenteraad heldere regels voor (nieuwe) terrassen vastleggen. Die zijn er nu niet. Helderheid komt er misschien, maar niet zonder dat er betrokkenen ontevreden achterblijven. Bewoners en horeca hebben verschillende wensen en belangen, ook onderling. Zo willen bewoners van buiten het centrum meer terras, maar de centrumbewoners meer rust, bleek uit een wankele enquête van vorig jaar. Het college wil in principe elke horecazaak één terras toestaan in de openbare ruimte. Dat kan op de stoep, op een parkeerplaats of in het gras zijn. Als gevolg van de inspraak mogen nieuwe terrassen maximaal 15x5 meter zijn. Ligt zo'n nieuw terras binnen 10 meter van een woning, dan hangt toestemming af van een onderzoek naar de geluidsbelasting. Een nieuw terras op het water mag niet, maar gedeeltelijk over het water mag wel. Er mag geen muziek klinken en het terras sluit uiterlijk om 23.00 uur. De Stichting Bewonersbelangen Weesp heeft de messen geslepen. In een cartooneske flyer maken ze gehakt van dit voorgenomen beleid. "De inspraakrondes hebben niets opgeleverd. Integendeel, het huidige voorstel tast het authentieke, historische centrum en de leefbaarheid voor de binnenstadbewoners nog meer aan dan de vorige plannen", aldus deze bewonersorganisatie. Dinsdag 14 mei spreekt de raadscommissie erover.

Volg deze zaak op de voet via WeesperNieuws Extra.

Het terras aan de sluis.