Jan Kooper is muzikant, Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster  Stephanie Prinssen.
Jan Kooper is muzikant, Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

Advies

Jan: "Kooper-Communicatie-Horeca-Advies-Weesp."
Stefan: "Hé Jan, is het officieel?"
Jan: "Ja, we gaan het helemaal anders aanvliegen… Na het lezen van de Paroolbijlage dit weekend en een etentje in Vity's wijnbar, waar ik overigens geweldig werd bediend door Angelique, wist ik dat ons kleine binnenstadpareltje advies nodig heeft."
Stefan: "Precies. Ik heb ook even doorgefantaseerd. Als het terrassenbeleid doorgaat komen er misschien wel 60 terrassen bij. En in principe mag je in de toekomst in de binnenstad ook overal een eigen horecagelegenheid beginnen met terrassen. Wij van Kooper-Communicatie-Horeca-Advies-Weesp gaan ervoor zorgen dat iedere huidige en toekomstige Weesper de kans krijgt op een eigen zaakje met een lekker zitje erbij."
Jan: "Heerlijk je eigen favoriete cafeetje, restaurant of fastfoodzaak hebben maar ook een eigen kapperszaak, pizzeria, fietsenwinkel, brillenzaak, wijnoutlet of bakker."
Stefan: "En al deze zaken willen natuurlijk in de toekomst ook hun..."
Jan: "...eigen terrasje! Ook huisartsen en apotheken mogen wat mij betreft een SCOT-vergunning."
Stefan: "SCOT?"
Jan: "Staand Consumeren Op Terras."
Stefan: "Geweldig! Linkse cultuurliefhebbers gaan wij helpen met het opstarten van theaterpanden waar je buiten een theaterbroodje kunt bestellen of een kleine cultuurdagschotel. Van het Domijn maken we een multiculturele foodhal en de Groene Punt wordt een soort mini-Oud Valkeveen met pannenkoekenhuis en botsbootjes."
Stefan: "En alles op loopafstand toch?"
Jan: "Ja loopafstand, meeste parkeerplaatsen worden natuurlijk ook buitenhoreca."
Stefan: "En dan het TWS…"
Jan: "Tropisch Weer Scenario: boven de 27 graden mogen alle terrassen tot middernacht open blijven. Daar zullen de guppen niet blij mee zijn, maar ja, we moeten als Weesp ook door."
Stefan: "Guppen?"
Jan: Grumpy Urban Professionals. Die willen terug naar de tijd toen geluk nog heel gewoon was. Naar 1700 of zo, toen Weesp nog een vieze vuile stinkstad was. Dus die kunnen bijvoorbeeld naar verlaten pittoreske dorpjes in het hoge noorden."
Stefan: "Aan de slag dus!!! En wat doen we in de winter, Jan?"
Jan: … (lange stilte)… In de toekomst zal het altijd zomer zijn in Weesp. Zoals het in Volendam al jaren is."
Stefan: "Hou vol."
Jan: "Hou vol."