Afbeelding
Foto: Brian Elings

Otto Kruijsdijk

Pianist, pianoleraar en koorleider. Treedt met La La Familia elke zondag op in verpleeghuis De Hogeweyk. Is 64 jaar.

Wie zijn La La Familia?
"Ik heb altijd gedacht dat ik met mijn zoons een bandje zou vormen. Het werd uiteindelijk een duo - met mijn dochter Iris als zangeres. De jongens zijn ook muzikaal, maar hebben er minder interesse in. Ik heb de kinderen nooit gepusht om ook de muziek in te gaan. Wel was er altijd muziek in hun jeugd. Er stond een piano in huis, daar mochten ze op spelen, en ik speelde er zelf natuurlijk ook vaak op."

Vanwaar De Hogeweyk?
"Ik heb eerder samengewerkt met Jorgos Arvanitis, die destijds de activiteiten in het verpleeghuis regelde. Vanuit dat contact kwam onlangs het voorstel om op zondag een uurtje piano te komen spelen en zo voor reuring te zorgen. Daar was een budget voor. Na de eerste keer bedacht ik me hoe leuk het zou zijn om Iris er als zangeres bij te vragen."

Hoe loopt het?
"In het begin waren er niet zoveel mensen, maar het worden er steeds meer. De mensen zitten nu vaak al klaar. Je merkt echt dat familie steeds vaker bewust voor de zondag als bezoekdag kiest, omdat ze weten dat wij er dan zijn."

En hoe reageren de bewoners?
"We leren de mensen kennen, en haken daarop in. Zo spelen we voor een bepaalde bewoner altijd 'Let It Be'. Deze man kan moeilijk uit zijn woorden komen, maar hij komt ons toch altijd bedanken."

Trio Ton van Kluijve. Jij bent de 'last man standing'...
"Ton van Kluijve en Harry Bessems zijn er allebei niet meer. Ik was laatst in Bijna Thuis en daar hing opeens een bordje van Trio Ton van Kluijve. Pas toen realiseerde ik me: ik ben de enige die er nog is."

Lees het hele interview op WeesperNieuws Extra.