Het hardlooprondje wordt in gebruik genomen.
Het hardlooprondje wordt in gebruik genomen. Foto: Vechtloop

Hardlooprondje in gebruik genomen, wandelen mag ook

WEESP De nieuwe Weesper hardlooproute is zaterdag officieel in gebruik genomen. Een groep van zo'n 50 enthousiaste hardlopers meldde zich bij het fort aan de Ossenmarkt, waar het beginpunt is. Na een warming-up werd de ronde van 10 kilometer gelopen.

Wethouder Astrid Heijstee van Sport gaf het startsein. Ze zei erg blij te zijn met het initiatief, dat is genomen door de Stichting Vechtloop en wordt ondersteund door de Trim- en Trainingsgroep (TTW). "Een aanwinst voor onze sportieve gemeente." Ze hoopt dat het rondje nog meer sporters aanzet om in beweging te komen. Niet alleen hardlopers, maar bijvoorbeeld ook wandelaars. Volgens de trainers van TTW is deze autoluwe route met afstandsmarkeringen ideaal om te trainen.

De route begint en eindigt bij Fort Ossenmarkt, loopt door het historisch centrum en om de wijk Weespersluis. De gemarkeerde route is een veilige route die over stoepen en fietspaden loopt en is dus autoluw. Witte strepen markeren elke 200 meter, terwijl een getal elke 500 meter aangeeft welke afstand is afgelegd. De gemeente heeft het idee van de Stichting Vechtloop uitgevoerd en hoopt op deze manier sporten en bewegen in de buitenlucht te stimuleren. Hardlopers die de route regelmatig lopen, kunnen bovendien de groei van Weespersluis goed volgen.
De Vechtloop wordt dit jaar gehouden op 30 juni. Het parcours van de 10 kilometer is niet over het nieuwe trainingsrondje, maar gaat als vertrouwd eerst door de oude binnenstad en daarna langs de Vecht. Meedoen aan de 5 kilometer kan ook, voor de jongeren is er een 2,5 kilometerrun. De inschrijving is al geopend.

Informatie en inschrijven kan op www.vechtloop.nl.