Raad wil opheldering over bordeel

WEESP Aan de Heemraadweg zat langere tijd een illegaal bordeel. Het is vorige week op last van de gemeente gesloten, nadat het WeesperNieuws er onderzoek naar deed. D66 en GroenLinks vragen om opheldering.

Verschillende prostituees ontvingen klanten in een van de appartementen in de flat aan die straat. Dat gebeurde illegaal. Omwonenden zeggen daarover bij gemeente en politie aan de bel te hebben getrokken. De gemeente bevestigde tegenover onze redactie deze situatie al langer in het vizier te hebben. Toch bleven de dames en hun klanten komen en gaan. Een van de omwonenden tipte onze redactie anoniem. Dat bracht de zaak in een stroomversnelling. Donderdagmiddag namen boa's en agenten poolshoogte en werden de prostituees en hun souteneur gesommeerd te vertrekken. Het is onbekend waar ze nu zijn.

Een uitgebreid artikel over ons onderzoek publiceerden we donderdag online op WeesperNieuws Extra. GroenLinks en D66 reageerden direct door schriftelijke vragen te stellen aan het college van B en W. Ze willen vooral weten hoe het kan dat het illegale bordeel zo lang heeft kunnen opereren, terwijl bewoners zeggen dat ze al veel eerder aan de bel hebben getrokken. Daarnaast willen de fracties weten of er signalen zijn van andere gevallen van illegale prostitutie in de stad.

3