Showman's Fair met Pinksteren op het Domijn
Showman's Fair met Pinksteren op het Domijn Foto: Karen Rensma

Wo 29 mei t/m za 2 juni

Tussen de Muren

20.00 uur | City of Wesopa

De volwassen van de City Speelt brengen 'Tussen muren', gebaseerd op het toneelstuk 'Verhalen uit het Wienerwald'. Je leven loopt op rolletjes. Maar wat als het onbekende leven achter de horizon met je flirt? Woensdag try-out, vrijdag en zaterdag 20.00 uur, zondag 14.00 uur. Entree € 8,50.

Donderdag 30 mei

Handwerkochtend

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Gezellig handwerken met een kop koffie en een praatje. Wil je leren breien of haken: hulp en materiaal zijn aanwezig.

Inloopspreekuur Myosotis

16.00 uur | Myosotis

Elke donderdag spreekuur over uitvaartverzorging en uitvaartverzekeringen. Adres: Utrechtseweg 110-B.

Vrijdag 31 mei

Spelletjesochtend

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Gezellig een spelletje doen, zoals scrabble of rummikub.

Quilten in de Buurtkamer

14.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Altijd al eens willen quilten? Kom eens langs.

Dolf Jansen - try-out

20.30 uur | Theaterpand Weesp

Geen keihard cabaret, geen stampende stand-up, maar verhalen. Met natuurlijk genoeg ruimte voor humor, improvisatie en poëzie. 'Bijna' zo heet de voorstelling. Zeven verhalen over onderweg zijn, en één over aankomen.

Zaterdag 1 juni

Kangoeroeklup

9.00 uur | Argus korfbalkantine

Voor jongens en meisjes vanaf 2,5 - 6 jaar en voor kinderen van 6-8 jaar is er een parallelle training. Lekker samen sporten en daarna wat drinken en een gezonde snack. Aanmelden hoeft niet, maar mag wel, via kangoeroes@wkvargus.nl.

Rondvaart over de Vecht

10.00 uur | Steiger Helletje

Ook deze zomer vaart hij weer, de Vuurlinie ofwel, de Welkom-in-Weesp boot. Iedereen kan tot eind september meevaren en genieten van onze Weesper trots, de rivier de Vecht. Elke dinsdag, zaterdag en koopzondag. Boeken: www.welkominweesp.nl/rondvaart.

Receptie

16.00 uur | Biljart Ver. Rapiditas

Receptie ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Biljart Vereniging Rapiditas. Achtergracht 13.

Zondag 2 juni

Sunday Morning Classic

9.15 uur | Toer Fiets Club Weesp

Een toerrit van ongeveer 80 kilometer met een stop onderweg voor koffie en appelgebak. Info: 06-21828530.

SoWhat Familieconcert

11.00 uur | Van Houtenkerk

We nemen de A-trein naar Harlem, swingen in Central Park, maken kennis met het Vrijheidsbeeld met de lamme arm, eten al dansend brownies en vieren met zijn allen Thanksgiving. O ja, en we bezoeken natuurlijk het Wilde Westen.

Pianist in De Hogeweyk

15.00 uur | De Hogeweyk

Komt u ook gezellig naar De Hogeweyk op zondagmiddag? Tussen 15.00 en 16.00 uur kunt u genieten van Otto Kruisdijk achter de piano en zijn dochter die de zang verzorgt.

Maandag 3 juni

Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Inloopochtend voor informatie over cursussen, hulp en ondersteuning bij problemen met pc, tablet, smartphone etc. Gratis entree.

Inloopspreekuur sporters

19.00 uur | Fysio Aetsveld

Loop binnen voor een snel en gratis advies over (sport)blessures en klachten. Ook als je vragen hebt over (sport)voeding, spierpijn, mentale coaching en tapen ben je welkom. Voor vragen of informatie: Colette.couwenhoven@gmail.com.

Inloopspreekuur

13.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Inloopspreekuur voor vragen over vrijwilligerswerk.

Dinsdag Clubavond

18.45 uur | Toer Fiets Club Weesp

Meefietsen op dinsdagavond met de TFC Weesp? We verzamelen om 18.45 uur voor een rondje van 45 à 60 km. Snelheid afhankelijk van de deelnemers tussen de 25 en 30 km/u maximaal op de teller. Info: 06-37273362.

Spreekuur Rechtswinkel

19.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Wij verstrekken u direct advies en anders verwijzen we u door naar een advocaat of het juridisch loket. Neem uw papieren en contracten mee. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 2,-.

Iedereen kan zingen!

19.45 uur | Kors Breijer

Open repetitie avond Weesper Gemengd Koor. Vind je zingen leuk? Zing dan mee! Informatie: www.weespergemengdkoor.nl.

Woensdag 5 juni

Spreekuur Administratie

9.30 uur | Papelaan 99

Wekelijks inloopspreekuur voor al uw vragen op administratief gebied, ordenen van uw administratie, invullen formulieren, wijzigen toeslagen, telefoneren met instanties, uitleg van brieven, etc. Informatie: Versa Welzijn, Wilma Knops 06-33951892.

Koffiedrinken

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Kom gezellig een kop koffie of thee drinken. Iedereen, van jong tot oud, is welkom.

Mamacafé Weesp

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin een Mamacafé in de bibliotheek om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen.

Mama- en papa-ochtend

11.00 uur | De Hogeweyk

Elke woensdag is De Hogeweyk een veilige en gezellige plek voor ouders om eropuit te gaan met hun kinderen. Er is volop ruimte voor kinderwagens en er staat speelgoed klaar. Vanaf 12.00 uur kunnen er tosti's en pannenkoeken besteld worden.

Ontmoet & Groet Inloop

13.00 uur | Papelaan 99

Gezellige inloop met activiteit voor iedereen die zich wil verbinden met andere inwoners van Weesp. Opgeven hoeft niet en deelname is kosteloos.

Sport- en beweegspreekuur

16.00 uur | Trainspotting

Bent u op zoek naar een leuke activiteit? Of heeft u zelf ideeën? Kom in actie en wij helpen u verder! De buurtsportcoaches staan tijdens het sport- en beweegspreekuur klaar voor al uw vragen over sport- en beweegactiviteiten in de buurt.

Meidenmiddag/avond

16.00 uur | Trainspotting

Elke woensdag organiseert het jongerenwerk van Versa Welzijn een meidenmiddag/avond in het jongerencentrum (Trainspotting). We hebben elke woensdag een andere activiteit. Deelname is geheel gratis en vanaf 13 jaar.

Inloopspreekuur Van Vuure

16.00 uur | Afscheidscentrum Van Vuure

Wekelijks inloopspreekuur voor uitvaartgerelateerde vragen.

Donderdag 6 juni

Inloopspreekuur Myosotis

16.00 uur | Myosotis

Elke donderdag spreekuur over uitvaartverzorging en uitvaartverzekeringen. Adres: Utrechtseweg 110-B.

Alzheimer Café Weesp

19.30 uur | Het Hart van Weesp

Gastspreker vanavond is Jef van Bommel, schrijver van het boek 'Ik ben niet kwijt'. In dit boek beschrijft hoe hij zijn partner Thom langzaam verliest aan frontotemporale dementie. Sjef vertelt hier heel levendig over.

Film: 'Sunset'

20.00 uur | City of Wesopa

Het is 1913, een jaar voor de uitbraak van de Eerste Wereldoorlog. De twintigjarige Irisz Leiter keert na een lange periode van afwezigheid terug in haar geboorteplaats Boedapest. Entree € 8,50.

Vrijdag 7 juni

Spelletjesochtend

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Gezellig een spelletje doen, zoals scrabble of rummikub.

Vrij. 7 t/m ma. 10 juni

Weespers aan de Wand

Van Houtenkerk

De Van Houtenkerk en de Synagoge zijn de hoofdlocaties voor de geballoteerde kunstenaars. Ook is de bibliotheek een bezoek waard. Er rijdt een oude bus vanaf het Grote Plein speciaal naar de extra locatie: het gebouw van Koninklijke Harmonie de Adelaar, waar de organisatie alle creatieve Weespers de gelegenheid heeft gegeven om hun prachtige creaties aan het publiek te tonen. Natuurlijk zijn de kunstwerken van de schoolkinderen van alle basisscholen in de etalages te zien. Het evenement is gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op de website van Weespers aan de Wand.

Showman's Fair

15.00 uur | Het Domijn

Tijdens het pinksterweekend beleeft Showman´s Fair haar vierde seizoen op het Domijn in Weesp. Met nieuw elan en internationale artiesten uit allerlei disciplines in bijzondere tenten. www.showmansfair.nl.

Za 8 juni t/m ma 10 juni

Kunstweekend

10.00 uur | De Theetuin

Tijdens de pinksterdagen is het weer kunstweekend in de Theetuin Weesp. Diverse kunstenaars krijgen in de prachtige tuin een podium voor hun kunstwerken, sommige tot wel twee meter hoog en heel kleurrijk. Ongeveer 16 kunstenaars doen mee tijdens het weekend met allemaal een andere discipline.

zaterdag 8 juni

Historische wandeling

14.00 uur | De Grote Kerk

Historische wandeling onder leiding van een ervaren gids. Start bij de Grote Kerk aan de Nieuwstraat. Kosten € 3,50 p.p. Aanmelden is niet nodig. Maximum aantal 20 en vol = vol.

zondag 9 juni

Rotary Challenge Gambia

11.00 uur | Centrum Weesp

De Rotaract Restaurant Tour brengt u langs verschillende restaurants waar de beste chef-koks van Weesp een uniek verrassingsmenu serveren. Tussen de gangen door worden er verscheidende exposities aangedaan en zijn er diverse andere activiteiten die de dag een feestelijk karakter zullen geven. We verzamelen om 11.00 uur bij 't Weesperplein in Weesp. Daar vertrekken we om 12.00 uur om de verschillende restaurants en exposities aan te doen. Onderweg doen we de volgende restaurants aan: Minevitus - Passata - 't Weesperplein. Alle opbrengsten van de restauranttour komen ten goede aan de Rotary Challenge Gambia.

Doorlopend

Expositie Lichthuis

9.30 uur | Het Lichthuis

Doorlopende expositie van schilderijen van Mariska Luth in het Lichthuis in de maanden mei en juni. Het Lichthuis is geopend op dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen van 9.30 tot 12.00 uur.