Hans Burggraaff is huisarts, voorzitter van CDA Weesp en oud-voorzitter Oranjevereniging. Volgende week op deze plek: blogster Nora Schenk.
Hans Burggraaff is huisarts, voorzitter van CDA Weesp en oud-voorzitter Oranjevereniging. Volgende week op deze plek: blogster Nora Schenk.

Word lid!

In het WeesperNieuws lazen we adviezen van onze burgemeester. Hij raadt Weespers aan om politiek actief te worden. Weespers kunnen dan wellicht in de toekomst in de gemeenteraad van Amsterdam worden gekozen. Zijn oproep aan Weespers om ambitie te hebben en in de toekomst iets te betekenen in de Amsterdamse politiek is bijzonder.
Onze burgemeester is een serieus persoon, want een onbekende zou denken dat hij een grap maakt. Want wat stelt Weesp nou getalsmatig voor in verhouding tot Amsterdam? Zeer veel Weespers kozen daarom bij het referendum juist voor Gooise Meren. Bij Gooise Meren is er een grote kans dat Weespers in de gemeenteraad gekozen kunnen worden. In Amsterdam is die kans wel ontzettend klein… Voor de goede orde: de aanbeveling van de burgemeester is geen grap. Sterker nog, ik wil zijn advies steunen. Ik wil de lezer oproepen lid te worden van een politieke partij. Welke dan ook. Doe het gewoon vandaag nog. Dat mag mijn partijtje zijn. Graag! Een andere partij? Dat is juist ook prima en… hoe meer Weespers lid worden en actief zijn in verschillende partijen, hoe meer invloed Weesp krijgt op de eigen toekomst. Het heeft wel iets weg van een vriendenloterij, maar niets doen, is geen optie. In Nederland zijn veel kleine plaatsen overgenomen door de grote buurman. Maar nergens is die buurman zo groot en zo onverschillig als Amsterdam. Met woorden worden wij wel verwelkomd, maar waar blijven de daden van Amsterdam?
Ik wil daarom ook voorstellen serieus te gaan kijken naar niet één, maar twee burgemeesters van Amsterdam. Eén voor Amsterdam en één voor de randgebieden. De ommelanden werden vroeger ook apart bestuurd. Denk maar aan Weesp en Weesperkarspel of Sneek en Wymbritseradeel. Zou het niet geweldig zijn als er ruimte komt voor een eigen burgemeester nadat onze gemeenteraad en het Weesper ambtelijk apparaat zijn opgedoekt? Geschikte kandidaten genoeg. In het verleden waren er vaker meer burgemeesters in één en dezelfde stad. En zoals veel lezers weten: de geschiedenis herhaalt zich... Toch? Maar eerst, waarde lezer: word politiek actief! Doe het vandaag nog. Voor Weesp!