Van 7 tot en met 10 juni is het weer 'Weespers aan de Wand'.
Van 7 tot en met 10 juni is het weer 'Weespers aan de Wand'. Foto: André Verheul

Overal kunst tijdens Weespers aan de Wand

WEESP Pinksteren, dat betekent in Weesp kunst kijken. Van vrijdag 7 t/m maandag 10 juni is er voor de 22e keer de kunstmanifestatie 'Weespers aan de Wand'.

De Van Houtenkerk en de Synagoge zijn de hoofdlocaties voor de geballoteerde kunstenaars. Zelfs bij de toiletten kom je nog kunst tegen. In het stadhuis hangen kunstwerken van het stadhuis en ook de expositie in de bibliotheek is een bezoek waard. Vanaf het Grote Plein vertrekt een bus naar de Papelaan, waar creatieve Weespers hun werk aan het publiek tonen. Ook de creaties van schoolkinderen zijn daar te zien. Verder zijn er inloopworkshops door Atelier Smit. In samenwerking met het museum is er een prijsvraag waarbij een tekening van Eric Hage is te winnen. En in diverse etalages is werk van kunstenaars en scholieren te zien. Bij alle locaties is een gratis catalogus verkrijgbaar. De officiële opening wordt vrijdag om 16.15 uur verricht door wethouder Léon de Lange.

Extra: Vip-tour

Het WeesperNieuws heeft in samenwerking met de organisatie van Weespers aan de Wand een vip-tour georganiseerd. Deze tour bieden we exclusief aan aan onze lezers van WeesperNieuws Extra. Ben je abonnee dan lees je vanzelf meer over deze exclusieve lezersaanbieding op WeesperNieuws Extra en in de nieuwsbrief.