De tienergroep van De City Speelt.
De tienergroep van De City Speelt. Foto: Mascha Hendriks

Kinderen van De City Speelt proberen de tijd te vangen

WEESP De tieners van De City Speelt staan dit weekend op de planken met de muziektheatervoorstelling 'Met de Tijd'.

De City Speelt is de theaterwerkplaats van City of Wesopa en maakt al jaren bijzondere en authentieke theatervoorstellingen met Weespers. Dit jaar hebben twee nieuwe theatermakers zich aangesloten bij het regieteam. Milan Schleijpen en Sophie van Broekhoven - allebei afgestudeerd aan de Amsterdamse Academie voor Theater en Dans - hebben samen met tien kinderen een spannende muzikale voorstelling gemaakt waarin ze het thema ’Tijd’ te lijf gaan.

“Een grote inspiratiebron voor deze voorstelling was het boek ‘Stil de Tijd’ van Joke Hermsen", vertelt Van Broekhoven. "Het is een behoorlijk abstract thema, maar de kinderen zijn ontzettend betrokken en komen met mooie filosofische inzichten die mij ook weer inspireren. Het is voor ons een mooie kans om een thema te onderzoeken en hiervan theater te maken.” Ook Schleijpen is enthousiast over de jonge talenten waar hij mee werkt: “Het is een cadeau om te ontdekken dat we een aantal zeer muzikale kinderen in de groep hebben, ze kunnen echt goed met hun instrumenten overweg en componeren zo iets nieuws voor een scène. Met andere spelers onderzoeken we juist muzikaliteit in de tekst. Iedereen is welkom bij De City Speelt en het is dan extra leuk als er zoveel aanbod van creativiteit is."

’Met de Tijd’ laat zien wanneer de tijd begonnen is en reist verder naar het nu, of nu, of… nu. De voorstelling is een mix van theatrale beelden en muzikale scènes. Met livemuziek, beweging, tekst en beeld proberen de spelers een antwoord te vinden op de vraag: wat is tijd?

De voorstellingen zijn op 21, 22 en 23 juni. Tickets via wesopa.nl.